14.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022
Array

Primele măsuri. Sala de sport a fost închisă. Urmează hala din Piaţa Vale, sediul Primăriei şi sala de spectacole de la Casa de Cultură?

- Advertisement -

Măsuri radicale la Paşcani, din cauza lipsei autorizaţiilor de securitate la incendiu. Primăria Paşcani a luat decizia de a închide sala de sport de la stadionul CFR, până la intrarea în legalitate. Aceeaşi măsură ar urma să fie luată şi în Piaţa Vale. Hala pusă la dispoziţia comercianţilor va fi închisă din lipsa autorizaţiei şi pentru că nu are dotările necesare şi o ieşire secundară conform cerinţelor PSI. Reprezentanţii administratiei locale au mers astăzi la faţa locului şi au luat decizia evacuării chioşcurilor din jurul halei pentru amenajarea unei noi căi de acces.

Şi modulele comerciale amenajate de Primărie sunt în aceeasi situaţie. Ele ar urma să fie închise din cauză că avizele provizorii au expirat. Comercianţii au intrat în panică când au aflat că urmează să îşi înceteze temporar activitatea în piaţă. Multi dintre ei au si inchis tarabele dupa ce au fost anuntati ca urmeaza controale.

Pe lista neagră se afla şi Casa Municipala de Cultură. Mâine ar urma să fie luată o decizie dacă sala de spectacole va fi închisă sau nu, după ce la faţa locului va veni un inspector de la ISU. Asta în condiţiile care în acesta săptămâna este programat deja un spectacol de teatru şi balurile bobocilor de la colegiile Sadoveanu şi Unirea. Conducerea unităţii face eforturi să obţină actele instituţiei de la Primărie, după ce clădirea a fost renovată.

În aceeasi situaţie este şi Primăria Paşcani. Sediul instituţiei ar putea fi închis pentru că nu are autorizaţie şi mai sunt necesare o serie de investiţii pentru împotriva incendiilor. Decizia va fi luată mâine în urma discuţiei programată cu reprezentanţii ISU.
Menţionăm că Biblioteca Municipala nu ar avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, susţin reprezentanţii Primăriei, pe motiv că este clădire veche şi are o suprafaţă mică. În acest caz conducerea instituţiei îşi asumă responsabilitate pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow