More

  Primele două cazuri de gripă AH1N1 la Iaşi. Ce ne sfătuiesc medicii

  Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, la Iaşi s-au înregistrat deja primele două cazuri de gripă AH1N1.

  Managerul spitalului, Carmen Dorobăţ, a declarat că pacienţii se află sub supraveghere medicală dat fiind starea influenţată. „Se acordă atât medicaţie antivirală, dar şi antibiotică pentru că prezentau o suprainfecţie a căilor respiratorii“, a precizat Carmen Dorobăţ.

  Problemele în cazul persoanelor care se îmbolnăvesc de gripă apar la cei care au şi alte boli asociate şi sistemul imunitar scăzut, fapt pentru care pot face pneumonii grave, crize astmatice, miocradită sau insuficienţă cardiacă.

  Medicii sfătuiesc populaţia să evite aglomeraţiile în spaţii deschise, să poarte măşti de protecţie, să acorde o atenţie deosebită igienei mâinilor şi nasului. În cazul copiilor, specialiştii sfătuiesc că este de preferat ca aceştia să nu fie duşi în colectivităţi, la grădiniţă sau şcoală, dacă prezintă simptome ale bolilor căilor respiratorii, respective frisoane, febră, tuse sau secreţii nazale.

  Precizăm că, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, de la începerea campaniei de vaccinare antigripală, au fost vaccinate până în present un număr de 1.400.723 de persoane.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  Mobilizarea continuă pentru Nicoleta. Comunitatea este alături de ea

  Mobilizarea pentru Nicoleta, adolescenta din Pascani care sufera de o boala crunta, continua. Cazul tinerei cu ochii ca cerul si o vointa de fier...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI