13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Prime de încadrare/activare/instalare, subvenții pentru ucenici/stagiari. Rovana Plumb, anunț COLOSAL

Ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, a făcut un anunț extrem de important pentru toți angajtorii și toți angajații. Statul va aloca sume important, din fonduri europene, într-o mișcare fără precedent pe piața muncii din România.

”Dăm drumul la tot ceea ce înseamnă scheme naționale pentru tot ce înseamnă populație activă, pentru cei care doresc să intre pe piața muncii și, în special, pe tineri.” este anunțul făcut de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, la DCNews LIVE.

1.125 de lei, lunar, timp de 12 luni, pentru ucenici, 1.350 de lei, lunar, pentru absolvenții de învățământ superior
În ceea ce privește proiectul pentru ucenici și stagiari, ministrul Rovana Plumb a afirmat: ”Este un ghid care se va lansa până la sfârșitul lunii septembrie. Pentru tot ceea ce înseamnă ucenicie, angajatorul va beneficia lunar, pe o perioadă de maximum 12 luni, de 1.125 de lei pentru fiecare ucenic pe care îl preia. Pentru stagii, fiecare angajator care va angaja un absolvent de învățământ superior pentru a-și face stagiatura la nivelul companiei respective, va primi lunar, pe o perioadă de maximum șase luni, 1.350 de lei. Acestea sunt subvenții și sunt în consonanță cu ceea ce ne-am propus în programul de guvernare și cu politice UE.”

Continuarea pe DC NEWS

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow