11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Primăvara a început prost pentru hoţul de la Poştă

Hoţul de la Poştă nu a primit libertatea drept cadou de 1 martie. Gioni Culiţă Plop a fost arestat preventiv de judecătorii din Hârlău pentru furt calificat. „Din probatoriul administrat a rezultat faptul că inculpatul Plop, în noaptea de 16/17 februarie, după o înţelegere prealabilă şi împreună cu inculpatul C.C., a pătruns prin forţarea sistemelor de închidere de la uşă în Oficiul Poştal Erbiceni, de unde a sustras un seif în care se aflau bani, cartele telefonice şi alte bunuri, în valoare totală de 2.408,84 lei”, au spus procurorii. Hoţii au urcat seiful în maşina lui Plop şi l-au dus într-o pădure, unde l-au spart, l-au golit şi l-au abandonat.
Complicele lui Plop este un personaj extrem de cunoscut în lumea interlopă, Constantin Cojocaru, supranumit Pasaris. În 2004, acesta era căutat intens de poliţiştii din întreaga ţară, pentru o serie de jafuri armate şi pentru că evadase de două ori dintr-un penitenciar de maxima securitate din Serbia, ultima oară cu preţul vieţii unui om al legii. La Arad, el a reuşit să scape în ultima clipă, pentru ca să fie prins după o urmărire cu împuşcături la Iaşi. Condamnat la 16 ani de puşcărie de judecătorii timişoreni, el a ieşit anul trecut de după gratii şi s-a reapucat de rele.
Plop a contestat mandatul de arestare, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Iaşi. Acum, judecătorii i-au respins contestaţia. Pentru Cojocaru, propunerea de arestare în lipsă nu a fost încă soluţionată la Hârlău.

Sursa Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow