23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Primarul spune ca nu are bani pentru repararea scărilor si pentru aparate de fitness in Parcul Municipal. Excedent bugetar de 15,9 mil lei

Scările mari si cele mici din municipiul Pașcani au nevoie reparații, după aproape șase ani de zile de când au fost renovate complet in cadrul unui proiect de modernizare a zonei Vale, cu finanțare din fonduri comunitare. Peste tot se văd urme de uzura, unele trepte sunt stricate iar balustradele trebuie revopsite. De asemenea o parte din mobilierul urban este stricat. Primarul municipiului recunoaște ca scările au nevoie de reparații si ca imaginea nu este buna, mai ales pentru cei care vizitează orasul. El a spus ca in acest an nu are banii necesari, alocați la bugetul local, si ca lucrările vor fi programate, cel mai probabil, anul viitor.

Nici in Parcul Municipal nu vor fi făcute investiții in acest an. Cetățenii care obișnuiesc sa facă sport au solicitat suplimentarea numărului de echipamente pentru mișcare. De multe ori, la cele câteva aparate de fitness montate anul trecut, pășcănenii așteaptă zeci de minute la rând.

Primarul Marius Pintilie a spus ca nu are bani alocați in bugetul local pentru astfel de achiziții iar la următoarele rectificări vor fi alte priorități: suplimentarea bugetelor la Clubul `Sportiv Municipal si la Spitalul de Urgență precum si amplasarea unor sisteme de alarma la Primărie.

Totuși iubitorii de sport sunt invitați sa meargă si in parcul din spatele cofetăriei Riama, după ce va fi modernizat si dotat, inclusiv cu aparate de fitness. Deocamdată se așteaptă licitația pentru semnarea contractului de executie a lucrărilor a spus administratorul public, Claudiu Bodoasca.

Chiar daca edilul motivează ca nu sunt bani la bugetul local, la sfârșitul lunii iunie municipiul `Pașcani avea un excedent bugetar de aproape 15,9 milioane de lei. O parte din excedent este din taxele si impozitele locale plătite in avans de contribuabili, dar in principal sunt sumele alocate si necheltuite, mai ales pentru investiții, in prima jumatate a anului. Primarul Marius Pintilie s-a făcut ca nu înțelege întrebarea reporterului atunci când a fost întrebat cati bani are Primăria in conturi.

excedent bugetar

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI