More

  Primarul şi viceprimarul, indemnizaţii majorate cu 15%, pentru investiţii din fonduri UE

  Primarul şi viceprimarul municipiului neagă că şi-ar fi majorat indemnizatiile lunare cu 25%, informaţie apărută în presa locală, ca răsplată pentru implementarea unui proiect din fonduri europene.

  Procentul este de 15%, începând cu luna noiembrie a.c. Indemnizaţiile au fost majorate conform prevederilor legale, nu la cererea edililor, susţin beneficiarii. În acest sens articolul 6 din Regulamentul cadru publicat şi intrat în vigoare pe 14 mai 2018,  se arată că indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepresedintilor Consiliilor Judeţene precum şi primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ teritoriale se majorează cu 15, 20, respectiv 25% pentru derularea unui proiect, două sau trei, finanţate din fonduri europene nerambursabile.

  Mai exact,  primarul Dumitru Pantazi urmează să încaseze lunar o indemnizaţie mai mare cu cca 1200 lei iar viceprimarita Gabriela Nedelcu cu cca 1000 lei. Sumele sunt brute şi urmează să fie impozitate. Reprezentanţii Primăriei susţin că dispoziţia iniţială a fost de majorare cu 25% dar a fost modificată imediat după ce funcţionarii publici au aflat de noul cadru legislativ,  iar plata pentru prima  luna  a  fost deja facuta.
  În aceeaşi situaţie sunt şi alţi primari şi viceprimari din ţară. Până acum aceştia nu puteau beneficia de astfel de majorări, dacă nu făceau parte din echipa de implementare a proiectului.
  De asemenea funcţionarii care se ocupă de implementarea investiţiilor din fonduri UE beneficiază de majorări salariale de până la 50% pe toată perioada derulării proiectului, în funcţie de timpul lucrat.

  Viceprimarita Gabriela Nedelcu, va încasa doar majorarea aferenta funcţiei pe care o deţine,  nu cea prevăzută pentru managerul de proiect.
  Mentionam că majorările salariale vor fi acoperite din fonduri proprii, de la bugetul local, cheltuielile fiind considerate neeligibile pentru decontarea din fonduri UE.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul are un nou primar. Marius Pintilie a castigat la o diferenta de cateva sute de voturi

  Municipiul Pascani are un nou primar. Alegerile locale din 27 septembrie au fost castigate de Marius Pintilie, candidatul PNL, conform datelor provizorii. Pe locul...

  Incident electoral la Blăgeşti, cu un buletin de vot pentru Consiliul Judeţean Iaşi. PIntilie incerca să manipuleze populaţia!

    Incident electoral la o secţie de votare din suburbia Blăgeşti. După ce a votat, o persoană ar fi ieşit afară cu unul dintre cele...