18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Primarul şi vicele de la Hârlău au în continuare interzis la primărie

  Ultimele știri

  Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri că primarul, viceprimarul şi şeful Ocolului Silvic din Hârlău să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar. Cei trei sunt judecaţi într-un dosar cu multiple acuzaţii de corupţie, aflat pe rolul Tribunalului Iaşi.

  Cele mai multe infracţiuni au fost reţinute în sarcina lui Amariei. Primele fapte imputate acestuia datează din perioada iunie – septembrie 2014, atunci când şeful Ocolului Silvic ar fi cerut mită 3 uşi de garaj în valoare de 7.000 de lei, montate la o anexă a instituţiei, dar şi neplata unei lucrări de 7.000 de lei pe care un om de afaceri le executase la locuinţa sa.

  Procurorii au mai arătat că în septembrie 2014, Amariei a „uitat” beneficiile primite de la denunţător şi i-a mai cerut acestuia 10.000 de lei. „În perioada februarie – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus şi a determinat mai mulţi gestionari să elibereze diferite cantităţi de material lemnos fără întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o valoare inferioară. Într-una dintre situaţii, şeful Ocolului Silvic Hârlău a beneficiat de ajutorul inculpatului Vatavu Mihai, şofer personal al acestuia, care a ridicat şi transportat materialul lemnos de la unul dintre depozite, fără ca suma de bani rezultată în urma vânzării să intre în evidenţele instituţiei al cărei angajat era”, au precizat anchetatorii în ordonanţa de reţinere.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet