22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022

Primarul “șantajat” să respecte legea

O noua disputa intre consilierii din opozitie si cei de la putere, din legislativul pascanean. In sedinta care a avut loc luni, 14 decembrie, era programata depunerea juramantului de catre cei doi consilieri supleanti de pe listele PNL Pascani. Ei urmau sa ocupe locurile ramase libere in urma demisiilor consilierului primarului si administratorului public.

Ordinea de zi nu a fost aprobata dupa ce consilierii PSD au atras atentia ca nu a fost respectata procedura pentru vacantarea celor doua mandate. Mai exact, consilierul Mihai Dediu a aratat ca desi instanta a validat cele doua mandate, posturile nu au fost vacantate prin hotararea Consiliului Local sau ordin al prefectului. El a acuzat secretarul Primariei ca s-a grabit sa inainteze documentatia de validare la Judecatoria Pascani, fara sa aiba documentul invocat.

In replica, atat presedintele de sedinta, consilierul Catalin Conache, cat si primarul municipiului, Marius Pintilie, au acuzat consilierii social democrati ca tergiverseaza validarea celor doi consilieri locali, Monica Plescan si Mihai Varlan. Mai mult, edilul municipiului a precizat ca ar fi vorba de un santaj din partea PSD, care ar putea duce pana la urma la dizolvarea Consiliului Local daca aceasta situatie va continua si in celelalte sedinte. Pintilie le-a cerut consilierilor PSD sa mearga pe calea justitiei, nu sa blocheze activitatea Consiliului Local.

Dupa acest scandal, consilierul Sorin Olariu a cerut primarului sa explice in ce a constat santajul PSD. Edilul nu a dat un raspuns concret, dar a facut apel la intelegere si la respectarea votului pascanenilor.

Pentru ca alesii PSD nu au votat ordinea de zi, sedinta ordinara convocata luni nu a mai avut loc. In schimb, Gabriela Nedelcu, fostul viceprimar al municipiului, a solicitat convocarea unei alte sedinte, de indata, pentru votarea celorlalte proiecte de pe ordinea de zi. Este vorba despre delegarea serviciului de deszapezire societatii locale de salubritate si o serie de rectificari bugetare.

 

Sedinta de indata a fost convocata dupa o pauza de circa o ora. Toate proiectele au fost votate, iar la final, primarul municipiului a propus convocarea unei alte sedinte pentru vacantarea posturilor lasate libere de cei doi consilieri care au demisionat. Altfel spus, Primaria a recunoscut ca a gresit, fortand validarea noilor alesi, fara vacantarea posturilor.

 

De aceasta data, toti consilierii au votat cele doua proiecte, iar cei doi alesi de la PNL vor depune juramantul in viitoarea sedinta. Conform unor surse neoficiale, in cursul zilei de marti, primarul ar urma sa convoace din nou sedinta ordinara, fara de care alesii locali nu isi pot incasa indemnizatiile pentru luna decembrie.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow