9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Primarul Pintilie blocheaza modernizarea “Pietei Vale”. Noua oferta, tinuta la secret, de luni de zile

- Advertisement -

Primaria municipiului Pascani tine la secret noua propunere trimisa de proiectantul si constructorul care au semnat contractul de mordenizare a Pietei din zona Vale. Documentele primite de de cateva luni de zile nu au fost funizate nici consilierilor si nici postului de televiziune BIT TV, desi au fost trimise cereri in acest sens.

Informatiile care ar fi trebuit sa fie publice sunt de o importanta majora pentru comunitatea locala! Alesii locali au solicitat constructorilor o noua oferta de pret pentru realizarea investitiei, mai mica decat cea transmisa la sfarsitul anului trecut, de peste 21 milioane de lei.

Noile conditii financiare nu au fost facute publice pana acum. Dupa cateva luni de asteptare primarul Marius Pintilie spune ca va lua o decizie pana la sfarsitul lunii septembrie si ca nu a fost de acord cu un nou termen pana in luna decembrie a,c., decizie luata fara consultarea consilierilor. Precizarile au fost facute in cadrul conferintei saptamanale de presa din 08 septembrie a.c.

PRIMAR DE NOTA 1, CU DOAR 7% INVESTITII

Subiectul a fost discutat si in sedinta legislativului local de la sfarsitul lunii iulie a.c. odata cu prezentarea executiei bugetare pe primele sase luni ale anului.

Conslierii din opozitie l-au intrebat pe edil pe ce au fost cheltuti banii adunati cu greu pentru investitii, in contul pietelor – aproape 300 000 lei si au atras atentia ca Primaria achita degeaba rate si dobanzi pentru creditul luat si nefolosit in vederea finantarii lucrarilor de modernizare a pietei din zona Vale.

De asemenea, consilierii din opozitie au atras atentia ca nota de plata a crescut nu doar din cauza majorarii preturilor la materiale ci si in urma solicitarilor suplimentare fata de contract, formulate de primar si viceprimar si ca in lipsa unei solutii viabile, ar fi trebuit reziliat contractul.

In replica primarul pascanean a recunoscut ca a primit o noua oferta pentru modernizarea pietei dar nu a prezentat detalii.

Mentionam ca dupa primele sase luni ale anului gradul de realizare al investitiilor publice cuprinse in programul anual era de doar 7%, motiv de nemultumire pentru consilierii din opozitie. Ei au apreciat ca in acest context edilul merita nota unu.
In replica primarul Marius Pintilie a explicat ca o parte dintre investitiile propuse sunt in derulare si ca in ceea ce priveste cheltuielile ar fi fost facute economii.

SCURT ISTORIC DE INCOMPETENTA

Investitia a fost demarata de fosta administratie locala. Mai intai a fost realizat si aprobat studiul de fezabilitate, in anul 2019. Apoi a fost organizata o licitatie, contractul fiind incheiat de noua administratie, in februarie 2021 pentru suma de 7.181.000 lei, TVA inclus.
Proiectarea urma sa fie realizat de societatea Artehnis SRL din Iasi, pana in iunie 2021, dar a inceput abia in septembrie, iar documentatia a fost predata cu o intarzaiere de sase luni de zile, la sfarsitul anului trecut.
De asemenea lucrarile de executie ar fi trebuit sa fie incepute deja, cu termen de finalizate pana in prima parte a anului 2024, de societatea Ungureanu Trans SRL din Vaslui. Primaria a contractat un imprumut comercial de 11 milioane de lei din care 5 milioane de lei pentru modernizarea pietei agroalimentare din Vale iar restul pentru amenajarea noului cimitir. Banii nu au fost folositi pana acum dar administratia locala a inceput sa achite ratele si dobanzile bancare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow