17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Primarul Pascaniului, scamatorii cu parcul industrial

Dacă aveți propuneri cu privire la locul unde ar putea fi amenajat un parc industrial la Pașcani, ar fi de folos sa fie trimise administrației locale. Primarul municipiului, Marius Pintilie a făcut apel la cetățeni, in contextul in care nici pana acum nu a luat o hotărâre in acest sens. Subiectul a fost discutat in ședința extraordinara care a avut loc pe 17 martie a.c. Consilierul local Mihai Varlan l-a informat pe primar ca a primit întrebări de la cetățeni cu privire la amenajarea parcului industrial, unde si când va fi amenajat.
Edilul a spus ca investiția nu poate fi realizată pe amplasamentul fostelor sere de la Blagesti, așa cum a propus acum câteva săptămâni de zile, din cauza unor litigii, si ca municipalitatea are un teren la dispoziție, in apropiere de Sodomeni. Este vorba despre o pășune de câteva zeci de hectare, pusă le dispoziția sătenilor, pentru care trebuie schimbată destinația. Prin apropiere ar urma sa treacă si autostrada, un avantaj important pentru investitori.

Același teren l-a avut in vedere si fosta administratie locală,  pentru a fi pus la dispoziția Consiliului Județean Iași.
Subiectul a mai fost discutat si la sfârșitul anului trecut, dar fără nici un rezultat. La acea vreme consilierul Sorin Olariu a propus realizarea unui studiu de fezabilitate privitor la amplasamentului parcului industrial. Mai exact specialiștii ar fi urmat sa analizeze situația urbanistica de la Pașcani si sa dea cea mai buna soluție. Proiectul a fost respins după ce consilierii PNL si ProRomania s-au abținut la vot. Primarul Marius Pintilie a motivat ca este impotriva apoi a spus ca parcul industrial va fi amplasat pe un teren agricol si fără utilități, deținut de o alta societate.
Menționăm ca Primăria din comuna Motca a anunțat ca va amenaja un parc industrial pe drumul european E 85, între Soci si Boureni. Terenul a fost deja pus la dispoziția Consiliului Județean si se așteaptă începerea lucrărilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow