19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Primarul Pascaniului refuza sa recupereze terenurile ocupate ilegal de firma sa si prejudiciile aduse la bugetul local. Sunt alte prioritati! Sa incep cu neamurile mele?

Primarul municipiului Pascani are un dublu standard in unele actiuni si declaratii publice. Marius Pintilie a anuntat saptamana trecuta ca juristi Primariei pregatesc o plangere penala in cazul terenurilor de la serele Blagesti folosite de o societate comerciala, in baza unei hotarari judecatoresti care atesta proprietatea, terenuri care apar inregistrate si in proprietatea privata a municipiului.

Intrebat de un reporter daca va face o plangere penala si in cazul terenurilor Primariei, ocupate abuziv si folosite fara contract si fara plata de una dintre societatile sale, primarul pascanean a spus ca nu este o prioritate si ca nu va incepe astfel de demersuri cu rudele sale.

Edilul a mai spus ca in Pascani sunt zeci sau sute de cazuri de ocupari abuzive ale domeniului public, ramase nerezolvate de ani de zile. Ele ar urma sa fie analizate peste cativa ani de zile, dupa rezolvarea altor probleme de interes public.
Enervat de intrebarile incomode, primarul pascanean a incercat sa il impiedice pe jurnalist sa mai vorbeasca.
Mentionam ca societatea primarului a ocupat abuziv si detine fara contract si fara plata mai multe suprafete de teren din domeiul public, pe care au fost extinse magazinele sau amenajate caile de acces. Situatia a fost consemanta in doua rapoarte de control, unul din 2010 iar altul din 2019, iar primarul Pintilie a primit patru amenzi, anulate in instanta pe motiv de tardivitate.
In perioada in care a fost consilier local, actualul edil a dat vina pe fosta administratie ca nu se grabeste sa rezolve acesta situatie. Acum, cand este primar, protejeaza aceste ilegalitati, in loc sa aplice prevederile legale. In astfel de situatii este necesara daramarea constructiilor si aducerea terenurilor la forma initiala. Masurile au fost prevazute si in rapoartele de control.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow