1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Primarul Pascaniului făcut de ruşine de funcţionarii incompetenti. Asfaltarea străzilor amânată din cauza unei greşeli de milioane de lei , descoperită de un consilier local

Primarul municipiului Paşcani a fost făcut de ruşine chiar de functionarii din subordine. Este vorba despre o serie de documente tehnice extrem de importante cu privire la realizarea unor investiţii care au fost puse astăzi pe masă Consiliului Local pentru a fi votate.

Dacă ar fi fost aprobate în formă prezentată, administraţia locală ar fi inregistrat o pierdere uriaşă, de câteva zeci de miliarde de lei. Noroc că greşeala a fost descoperită de un consilier local, motiv pentru care cele trei proiecte de investitii au fost amânate.

Este vorba despre consilierul PPDD Ioan Danu (foto)  care a arătat că sunt preţuri diferite pentru aceleaşi lucrări sau cantităţi de materiale în cele 3 proiecte prezentate pe baza devizelor făcute de un constructor. Vorbim de lucrările de asfaltare care urmează să fie contractate şi executate pe trei străzi din Paşcani , Vatră, Ştefan cel Mare şi Dragoş Voda cu cele 4 mil de lei împrumutate de la CEC Bank. Mai mult aceleaşi proiecte au mai fost votate o dată, la acea vreme preţurile estimate fiind de 2 ori mai mici, adică de cca 5 mld de lei vechi faţă de 15 mld cât sunt estimate acum.
La auzul argumentelor consilierului păşcănean, primarul Dumitru Pantazi a rămas fără cuvinte. El a cerut explicaţii de la funcţionarii din sală care au participat la întocmirea documentelor tehnice unul dintre ei bâlbâind câteva cuvinte neconvingătoare.

Primarul a spus că faţă de varianta iniţială au apărut costuri suplimentare pentru reabilitarea trotuarelor şi a rigolelor de pe marginea străzilor care vor fi asfaltate dar nu a fost de acord cu diferenţele de preţ din devizele prezentate . Pantazi a mai spus că în urma licitaţiilor costurile de execuţie vor fi mult mai mici şi a cerut ca proiectele să fie amânate pentru a fi verificate, tocmai pentru a nu fi suspiciuni în legătură cu cheltuirea banilor publici.
Şi secretarul Primariei Mircea Zuzan a solicitat măsuri împotriva funcţionarilor care nu au verificat documentele trimise spre aprobarea Consiliului Local. El a cerut dizolvarea Comisiei Tehnico- Economice, cea care analizeaza şi avizează toate investiţiile, şi numirea altor specialişti în componenţa ei.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow