9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Primarul Pantazi, răspuns pentru Marius Pintilie: Singura soluție de “intrare în legalitate” este demolarea!

- Advertisement -

 

Consilierul liberal Marius Pintilie continuă să ocupe în mod abuziv mai multe suprafețe de teren din domeniul public, fără contracte, fără să achite pentru folosință lor și fără să fie tras la răspundere pentru încălcarea legii. Într-o recentă conferință de presă la care BIT TV nu a fost invitată să participle, acesta a dat vina pe administratia locală și i-a acuzat pe reprezentanțîi Primariei de bolşevism, pentru că nu îl pune în legalite, l-a lăsat să greșească, iar acum l-ar şantaja politic.

“Trebuia să mă duc eu, cetăţean al municipiului Paşcani, la Primărie, să îmi redactez contractul şi să mă duc la primar să îl semneze? Eu trebuia să fac asta? Aşa funcţionează lucrurile în democraţie? Dacă eu sunt client, dacă eu sunt cetăţean, nu eu am drepturi, nu este el primarul și administrația publică în slujba cetăţeanului, nu aşa este regulă? Eu îmi fac datoria mea de cetăţean şi plătesc ce ocup: și taxe, şi impozite, şi ei sunt în slujba cetăţeanului. Eu trebuie să mă duc, să mă disculp? Eu trebuie să umblu, că să le fac treaba lor, sau ei, fiind plătiţi din banii noștri, trebuie să umble în interesul comunităţîi… Câţi mai sunt în aceeaşi situaţie în orașul ăsta? Aceeaşi tehnică, bolşevică îi spun eu, pentru că este o tehnică de oameni din ăştia, de pe vremea cealaltă: te lasă dependent de Primărie, cu o concesiune cu un teren, el ştie că eşti acolo, că nu ai acte, dar tu ești cetățean de bună credinţă, ai făcut ce ai făcut acolo, cu o intenţie bună să faci o mică afacere, să faci ceva, să te dezvolţi tu şi comunitatea, dar bolşevicul ce face? Te lasă să greşeşti, nu te învaţă cum e corect, după aia vine la ține şi îţi zice că ai grijă, că eşti la mâna mea! Te încolonezi și, când e cazul, vii la vot. Eu nu accept genul ăsta de tupeu şi aroganță din partea celor care au condus orașul de 30 de ani. Asta au făcut tot timpul cu tupeu, să pună ei gheară pe tot, să controleze oraşul ăsta, că să îi aducă după aia încolonaţi la vot. Pot să pierd tot, eu cu bolşevicii ăştia nu bat palmă.”

În replică, primarul municipiului a spus că singura soluție de intrare în legalitate ar fi demolarea construcțiilor edificate fără autorizație și eliberarea terenurilor ocupate abuziv pentru că mai apoi acestea să poată fi concesionate sau închiriate și că responsabilitatea îi revine chiar celui care se află în acesta situație – consilierului Marius Pintilie, administratorul societățîi în cauza.

Asta deoarece nu a fost găsită nici o altă varianta legală de juriștii Primăriei pentru că cei aflați în acesta situație, să poată încheia contracte de concesiune sau închiriere, după ce au ocupat terenurile.

Dumitru Pantazi a subliniat că de când este primar în Pașcani nu au mai fost înregistrate astfel de ocupări abuzive iar acum evita să semneze dispozițîi de demolare pentru a nu crea probleme și mai mari în oraș. Precizările au fost făcute într-o recentă ediție a emisiunii „Pulsul Zilei”.

“Vizavi de bolșevici, faptul că Pintilie este mai tânăr, nu însemna că nu are gândire bolșevică, de multe ori, prin atitudinea și comportamentul pe care le are în Consiliul Local ….Întâi trebuie să te analizezi pe ține și după aceea să îi analizezi pe alțîi !

Cât privește intrarea în legalitate, el trebuie să se ocupe să între în legalitate. Este atributul dansului, iar noi suntem cei care analizăm….. Dacă dorește intrarea în legalitate, însemna demolarea!

Eu nu am dat nici o dispoziție în sensul acesta pentru că realizez ce ar însemna asta în cele 40 …. 100 de situații de genul asta. A transforma municipiul într-un șantier de demolări.. ! Eu am avut o tentativă ( de intrare în legalitate ), nu s-a finalizat din punct de vedere juridic… Eu nu pot să fiu mai presus de lege și să îi pun în legalitate, după cheful și pofta fiecăruia… Deci intrarea în legalitate însemna demolarea, domnule Pintilie,  că să va fie foarte clar… dacă aveți ocupat teren în plus fără autorizație , demolare însemna …! Acest subiect a devenit de campanie electorală. Domnul Pintilie era cel mai îndreptățit să nu abordeze acest subiect,  dar văd că își face campanie pe aceasta speță,  când dansul nu este în legalitate …”

Întrebat de ce nu dispune aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege, în cazul ocuparilor abuzive de societatea consilierului Marius Pintilie, edilul pascanean a explicat că nu a primit încă referatul juridic necesar, de la secretarul Primariei.

Conform unui PV de constatare întocmit de funcționari ai Primăriei, în anul 2010, în urma unor verificări la față locului, societatea Lorimer SRL ar ocupa peste 150 mp de teren din domeniul public,  fără contracte de concesiune sau închiriere, pe care au fost edificate construcții și amenajări, unele fără autorizațiile necesre.

Pentru folosința suprafețelor respective , în urmă unui control al Curții de Conturi, firma a achitat doar pentru perioada 2010 -2013 iar de atunci problemele au rămas nerezolvate. Marius Pintilie a spus inițial că este cu plata la zi pentru folosința terenului dar s-a dovedit că era vorba de impozitului pentru teren, nu redevența.

De asemenea el a susținut că o parte din teren nu l-ar mai avea în folosință, deși acolo sunt aplasate parcările pentru mașini, obligatorii pentru funcționarea magazinului și au fost amenajate căile de acces, după ce suprafața de construcție a magazinului a fost depășită față de cea aprobată în proiect și autorizație, de la 247 la 300 mp.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow