Administratia locala din Pascani este pe cale sa stabileasca un adevarat record. Locatarii de la bloc, cu datorii istorice la regia locala de termoficare, vor fi rasplatiti cu inca o diminuare a pretului la caldura. Pe langa ei vor beneficia si ceilalti abonati persoane fizice, daca proiectul initiat de primar va fi aprobat de consilieri.

Conform documentului, pretul de facturare al caldurii ar urma sa scada de la 170 lei Gcal, cat este in prezent, la 100 de lei, cel mai probabil incepand cu 1 februarie a.c. In acelasi timp pretul de productie va ramane acelasi, de 747,32 lei – inclusiv TVA.

Diferenta va fi achitata din bugetul local, adica din taxele si impozitele locale, mai ales a celor care nu beneficiaza de subventii. Astfel subventia la caldura va creste de la 577,32 la 647, 32 lei.
Solutia propusa de primar este pentru a ajuta regia pascaneana de termoficare sa isi achite facturile la gaz, iar pascanenii bransati la sistemul centralizat, sa aiba caldura si apa calda pana la sfarsitul iernii.

Banii ar urma sa fie garantati la plata din bugetul local. In acest sens edilul municipiului propune legislativului local aprobarea unui contract prin care municipalitatea se obliga sa achite datoriile la gaz, ale RAGCL, pentru actualul furnizor TINMAR ENERY SA.

In momentul de fata regia locala de termoficare are de achitat peste 2 milioane de lei, factura din ianuarie si cea pentru februarie, emisa in avans.
RAGCL are datorii de aproape 40 de milioane de lei, la bugetele de stat si conturile blocate iar incasarile de la clienti sunt mici. Conducerea regiei a cerut mandat de la Consiliul Local pentru a declansa procedura de insolventa.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider