More

  Primarul Pantazi cere desfiintarea societatii de salubritate: Este in pragul falimentului, nu mai are licenta de functionare!

  Array

  Salubritatea din Pascani este la un pas de a fi desfiintata. Maturatul stradal ar urma sa se intoarca la Primarie iar salariatii sa ramana someri deaorece societatea este in prag de faliment si a pierdut licenta de functionare.
  Critici dure la adresa conducerii de la societatea de salubritate din Pascani. Raportul de activitate pentru anul 2013 a fost desfiintat de sefii Primariei. Viceprimarul Vasile Axinte a spus ca nu este multumit de curatenia din oras si de faptul ca sunt incarcate situatiile de lucrari. El a precizat ca maturatul stradal ar trebui sa revina la Primarie pentru a scade cheltuielile prin eliminarea TVA-ului .
  Criticile au continuat din partea primarului Dumitru Pantazi. El a atras atentia ca societatea si-a pierdut licenta de exploatare si nu poate obtine alta din cauza datoriilor la stat, cca 7 miliarde de lei vechi acumulate in 2 ani de zile. Pantazi a atras atentia ca societatea se afla in pragul falimentului si a cerut consilierilor sa analizeze daca se merita sa mai fie mentinuta sau nu in functie.
  Pantazi a mai spus ca este nemutumit de modul cum a fost gestionata problema cainilor comunitari.
  In acelasi context un consilierul Ioan Danu a propus ca solutie salvatoare introducerea taxei de salubritate, obligatorie pentru fiecare cetatean al Pascaniului. Mai mult consilierul Ioan Ioanita a cerut sa fie trasi la raspundere cei responsabili pentru acumularea datoriilor.
  In replica, directorul societatii, Eduard Dumea a explicat ca a preluat societatea cu datorii si ca fara investitii unitatea nu poate fi competitiva. El a mai spus ca taxa de salubritate ar putea sa aduca mai putini bani decat acum in conturile societatii, daca nu va fi incasata de la toti pascanenii.
  Mentionam ca in cateva luni de zile pretul la salubritate pentru pascaneni se va dubla. Asta deoarece gunoiul menajer va trebui transportat la groapa ecologica de la Iasi nu la depozitul de la Valea Seaca, care urmeaza sa fie sigilat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI