6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Primarul ghilotinează PSA cu o hârtie misterioasă de la ANAF. Societatea nu ar avea de dat, ci de luat- DOC

Informaţii contradictorii privind situaţia financiară de o societăţii de apă şi canal din Paşcani. În şedinţă extraordinară de astăzi primarul Dumitru Pantazi a anunţat că PSA are din nou conturile blocate, de acesta dată din cauza unei noi datorii faţă de regia de termoficare. Edilul municipiului a prezentat o adresă primită de la ANAF Iaşi din care reiese că societatea de apă ar mai avea de achitat încă 40 de miliarde de lei vechi regiei locale de termoficare, în baza unei sentinţe judecătoreşti din vara anului 2012.
Primarul a mai spus că aceste informaţii ar fi fost ascunse de cei care au condus societatea până acum şic a a aflat din întâmplare de aceste datorii, în cursul zilei de ieri din adresa de la ANAF.
Din acest motiv orice ban încasat de PSA ar urma să ajungă tot în conturile statului motiv pentru care societatea nu ar mai avea şanse de redresare. Primarul a anunţat că în situaţia actuală societatea nu ar putea nici să îşi achite datoriile către furnizori şi că a fost primită o nouă somaţie de întrerupere a furnizării curentului electric.
În acest context edilul păşcănean a anunţat că singura soluţie de rezolvare a acestei probleme este tot Apa Vital şic a vă convoca o nou şedinţa pentru delegarea serviciilor, din nou, operatorului ieşean.
adresa anaf

Primarul păşcănean a explicat şi cum s-a ajuns în acesta situaţie. Totul a pornit de la staţiile de pompare a apei la blocuri. Cum apa de la PSA era pompată cu hidrofoarele de la RAGCL, cele două societăţi şi-au facturat reciproc serviciile, ajungându-se la datorii uriaşe. Dumitru Pantazi crede că cei din conducerea societăţilor fost de acord cu acesta variant ca să raporteze producţii mai mari. În funcţie de ele au fost calculate şi încasate şi salariile, unele dintre ele uriaşe. Problema a fost rezolvată în anul 2013 după o încercare eşuată în anul 2007. Acum aceste servicii nu mai sunt facturate.
La câteva ore după vestea dată de primar situaţia din teren s-a schimbat din nou. Conducerea PSA susţine că nu are conturile blocate şi nici datorii către RAGCL, ci are de recuperat de la regia de termoficare 1,2 milioane de lei bani opriţi în plus de ANAF. Directoarea economică a societăţii de apă susţine că PSA a plătit până acum cca 33 de miliarde de lei vechi, 3 prin compensare, 24 dintr-un cont deschis la Banc Post şi alte 6 miliarde prin intermediul executorului judecătoresc. Mai mult între cele două societăţii încă mai sunt neînţelegeri privind plata unor facturi, care nu au fost recunoscute şi înregistrate în contabilitate.
Menţionăm că informatia conform căreia PSA nu ar avea conturile blocate a fost confirmată şi de administratorul public Gică Zanet. El a vorbit cu cei de la ANAF după şedinţa consiliului Local pentru a clarifica adresa primită în cursul zilei de ieri prezentată astăzi de primar.

Hotarare AHAF Tert Poprit PSA-RAGCL

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow