25.2 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Primarul din Valea-Seaca, executat silit de banca

Primarul comunei Valea-Seaca ar putea sa ramana fara doua spatii comerciale si un teren, din cauza unui credit neachitat catre BRD. Valeriu Roman a imprumutat in anul 2008, 4 mld de lei vechi, gajand cu un teren intravilan in localitatea Topile, pe care este construit o cladire cu un nivel si o anexa, insa a uitat sa plateasca ratele.

In consecinta, banca a scos la licitatie bunurile edilului. Potrivit anuntului de scoatere la licitatie, intreaga constructie are o suprafata utila de 147 mp la parter si etaj, iar anexa gospodareasca are circa 20 mp. In prezent, datoriile acumulate sunt mai mari decat valoarea creditului contractat, la care primarul trebuie sa mai plateasca si cheltuielile de executare silita, estimate la 90 milioane lei vechi.

“Cred ca sunt cumparate deja, s-a aratat cineva interesat de aceste bunuri, dar trebuie sa mai vorbeasca cu executorul judecatoresc, sa se prezinte la licitatie, important este ca exista intentia. Este vorba despre trei spatii comerciale si terenul. Oricum, din cate am inteles cumparatorul va fi obligat sa cumpere suprafata, si poate se vinde la un pret mai mare, caz in care poate imi mai iau si eu niste bani” a precizat Valeriu Roman pentru Ziarul de Iasi.

Expertii au stabilit valoarea totala a imobilului care se ridica la 1.2 mld lei vechi, insa licitatia va porni de la aproape 1 mld lei vechi.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow