-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Primarul din Targu-Frumos, vizita oficiala in Italia. A acordat titlul de cetatean de onoare unui edil italian

Targu-Frumos se infrateste cu o localitate italiana

Targu-Frumos se va infrati cu o localitate din centrul Italiei. Zilele trecute, administratia locala din judetul Iasi a fost intr-o delegatie oficiala in apropierea provinciei Florenta. In timpul intalnirilor, primarul Ionel Vatamanu, i-a inmanat titlul de „Cetatean de onoare”, edilului italian. In toamna, autoritatile straine vor intoarce vizita, si vor veni in  micutul orasel frumos.

 

Targu-Frumos se infrateste cu o localitate din inima Italiei. Este vorba despre Rignano sull’Arno, aflata la circa 30 de km de orasul Florenta unde, zilele trecute, primarul Ionel Vatamanu a fost intr-o vizita oficiala. In cadrul intalnirii, alesul localitatii din judetul Iasi i-a acordat titlul de cetatean de onoare edilului italian.

Colaborarea dintre cele doua localitati a inceput cu cativa ani in urma, cand administratia din Targu-Frumos a primit ajutor de la italieni pentru deschiderea Spitalului „Sfantului Ioan”. Au fost aduse paturi, diferite aparate medicale, carucioare si multe altele.

In timpul vizitei au fost prezentate si exemple de proiecte care ar putea fi implementate si in orasul iesean, printre care si un centrul social pentru batrani.

O delegatie din localitatea italiana ar urma sa vina in Romania, in toamna, sa cunoasca orasul si sa gaseasca metode de colaborare. Tot atunci va fi semnat si acordul de infratire.

Mentionam ca Targu-Frumos mai are incheiata o astfel de colaborare cu o localitate din Republica Moldova.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow