21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Primarul din Târgu Frumos, condamnat pentru conflict de interese

horacredit.ro/
creditprime.ro
oferta.oceancredit.ro
credius.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

O nouă condamnare în rândul politicienilor din judeţul Iaşi. Edilul oraşului Târgu Frumos, pesedistul Ionel Vatamanu a primit o pedeapsă de an şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Totodată el ar urma să achite 8500 lei cheltuieli de judecată şi are interdicţie de a mai candida sau de a ocupa funcţii publice, în acesta perioada. Conform rechizitoriului primarul oraşului ar fi votat în anul 2011 în calitate de consilier local pentru vânzarea unei suprafeţe de teren firmei pe care o deţine. Tranzacţia ar fi fost făcută fără transferarea terenului din domeniul public în cel privat iar procurorii susţin că suprafaţa era mai mare decât cea trecută în acte.În replică primarul oraşului susţine că hotărârea judecătorilor este greşită şi ca în urma recursului pedeapsa ar putea fi anulată. Asta deoarece hotărârea Consiliului Local care avea ca obiect vânzarea terenului nu ar fi fost avizata după care a fost încheiat un contract de concesiune. Vatamanu crede că în spatele reclamaţiilor formulate împotriva lui s-ar afla interese politice.

Menţionăm că hotărârea judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.
Decizia instanței:
VATAMANU IONEL fără antecedente penale, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 (un) an și 2 (două) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese în formă continuată. În temeiul art. 71 C.pen din 1969 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a și lit. b C.pen. din 1969, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și a dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pe durata executării pedepsei principale.
În baza art. 2531 alin. 1 C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. din 1969 și art. 5 alin. 1 C.pen., condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. În temeiul art. 71 C.pen din 1969 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a și lit. b C.pen. din 1969, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autorită? Ile publice sau în funcții elective publice și a dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pe durata executării pedepsei principale.
În baza art. 292 C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. din 196 9și art. 5 alin. 1 C.pen., condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. În temeiul art. 71 C.pen din 1969 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a și lit. b C.pen. din 1969, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și a dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pe durata executării pedepsei principale.

În baza dispoziţiilor art. 33 lit. a raportat la art. 34 alin. 1 lit. b C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen., contopeşte pedepsele de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare, de 6 (șase) luni închisoare, respectiv de 6 (șase) luni închisoare, stabilite prin prezenta hotărâre, inculpatul VATAMANU IONEL urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare. În temeiul art. 71 C.pen. din 1969 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a și lit. b C.pen. din 1969, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autorită? Ile publice sau în funcții elective publice și a dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pe durata executării pedepsei principale rezultante.
În temeiul art. 81 C.pen. din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoarea, pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani și 2 (două) luni, stabilit conform dispoziţiilor art. 82 alin. 1 C.pen. din 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen. din 1969, cu privire la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 5 C.pen. din 1969, pe durata termenului de încercare al suspendării condiționate a executării pedepsei este suspendată executarea pedepselor accesorii. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc. Pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în ambele etape ale procesului penal, în cuantum total de 8500 lei, din care 7227,68 lei reprezentând cheltuieli avansate în cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI