1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Primarul din Sireţel vrea să scape de puşcărie

Primarul din Sireţel, Gheorghe Ancuţa, vrea să scape de pedeapsa pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2007, el a decis încheierea unui contract de lucrări pentru poduri şi podeţe cu Aprodex, societatea lui Neculai Lupu, cu încălcarea dispoziţiilor legale. Firma a fost declarată câştigătoare a licitaţiei cu ajutorul unor membri ai comisiei de evaluare, actualul viceprimar Gheorghe Constantinescu şi Petru Hanganu, deşi ofertele ei financiare depăşeau valoarea estimată a contractului şi a devizului general. „Acest lucru a fost posibil şi prin faptul că inculpaţii Constantinescu şi Hanganu au falsificat mai multe acte ce făceau parte din documentaţia aferentă contractului de achiziţie publică”, au spus procurorii.
În plus, Constantinescu a depus la Consiliul Local Sireţel şi a transmis spre publicare în sistemul electronic al licitaţiilor anunţul de atribuire a contractului cu date nereale. Primarul a primit de la Lupu un microbuz în valoare de 144.927,44 lei ca să aprobe suplimentarea valorii contractului, prelungirea termenului de execuţie, decontarea şi recepţia lucrărilor la timp şi fără obiecţiuni, dar şi plata unui avans.
În vară, judecătorii Tribunalului i-au condamnat pe Ancuţa şi Constantinescu la câte cinci ani de puşcărie, iar pe Lupu – la trei ani. Pentru Hanganu, care a decedat, a încetat procesul. Cei condamnaţi au atacat însă sentinţa, iar dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel. Procesul se va relua la începutul lui octombrie.

Sursa Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow