27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Primarul din Siretel condamnat la 5 ani cu inchisoare cu executare. Bobocel: “O sa fac recurs”

Gheorghe_ancuta_primar_siretel

Primarul comunei Siretel, Gheorghe Ancuta, cunoscut in zona sub porecla de Bobocel, a primit o lovitura grea din partea oamenilor legii. Cercetat intr-un dosar de luare de mita, edilul sef al comunei care administreaza soarta a sute de familii si ia decizii pe bugetul comunei, a primit o condamnare de cinci ani cu inchisoare, cu executare, din partea Tribunalului Iasi.

Solutia in acest dosar a fost data de catre Tribunalul Iasi in cursul zilei de miercuri 15 mai si il condamna pe inculpatul Ancuta Gheorghe la 5 (cinci) ani inchisoare pedeapsa principala pentru savarsirea infractiunii de “abuz in serviciu contra intereselor publice” si “luare de mita”. Sotia acestuia, care la fel a fost cercetata in dosar sub aspectul savarsirii infractiunii de “complicitate la infractiunea de luare de mita”, a fost achitata.

Primarului din Siretel i s-a mai interzis prin sentinta dreptul de a fi intr-o functie publica sau de a mai candida. Firma pe care o detine familia sa, SC SPRINTER AGM SRL, si care practic este condusa tot de Gheorghe Ancuta are de achitat o amenda penala in cuantum de 5.000 lei pentru savarsirea infractiunii de “complicitate la infractiunea de luare de mita”.

Inculpatul Gheorghe Ancuta inca mai poate ataca decizia la Curtea de Apel, aceasta nefiind definitiva si irevocabila. “Am vazut si eu care este situatia. O sa fac recurs. Altceva nu am ce comenta”, a declarat primarul Gheorghe Ancuta.

Anchetatorii mai spun ca primarul Ancuta a primit drept mita un microbuz in valoare de 144.927,44 lei ca sa aprobe suplimentarea valorii contractului, prelungirea termenului de executie, decontarea si receptia lucrarilor la timp si fara obiectiuni, dar si plata unui avans.

“Pentru a crea aparenta de legalitate a remiterii microbuzului, bunul a fost inregistrat, cu complicitatea inculpatei Ancuta Mihaela, in patrimoniul Sprinter AGM SRL, in baza unui contract de vanzare-cumparare cu valoare zero. La aceasta firma, cu obiect de activitate in domeniul transporturilor, Ancuta Gheorghe detinea 50 la suta din actiuni, iar Ancuta Mihaela avea calitate de administrator”, au adaugat procurorii DNA. Ministerul Finantelor Publice sa constituit parte civila in proces cu 212.464,89 lei. Dosarul a fost trimis la Tribunal. Anchetatorii spun ca primarul Gheorghe Ancuta a primit drept mita un microbuz in valoare de 144.927,44 lei ca sa aprobe suplimentarea valorii unui contract de lucrari pentru poduri si podete, prelungirea termenului de executie, decontarea si receptia la timp si fara obiectiuni, dar si plata unui avans. sursa infopresspascani.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow