Decizia nu este definitivă. Constantin Cernescu a fost găsit vinovat pentru un abuz prin care ar fi comis un prejudiciu de 2.400 de lei, mult mai puţin decât a cheltuit statul pentru instrumentarea dosarului. Un aspect interesant: decizia de ieri a venit ca urmare a unei rejudecări. Aceeaşi instanţă, Tribunalul, îi condamna în aprilie 2018 inclusiv pe cei achitaţi ieri. Ce s-a întâmplat între timp? Au fost înlăturate de la dosar interceptările realizate de SRI.

Tribunalul Iaşi a decis, ieri după-amiază, să îl condamne la 2 ani de închisoare cu suspendare pe fostul primar al oraşului Hârlău, Constantin Cernescu. Acesta a fost găsit vinovat de o faptă de abuz în serviciu, comisă în decembrie 2015, fiind achitat pentru alte infracţiuni pentru care a fost pus sub acuzare.

Concret, acesta a fost condamnat pentru că „a dispus şi a determinat un subaltern să întocmească un proces verbal de recepţie în care să consemneze faptul că lucrarea «Extindere reţea alimentare cu apă şi branşamente în Pîrcovaci zona Anişoara Smit şi Pod Hrisculeni» era finalizată, aspect nereal, în realitate aceasta nefiind edificată în totalitate“.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

foto Ziarul de Iasi

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider