7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Primarul de la Valea Seacă suspendat din funcție

Primarul de la Valea Seaca, suspendat din functie

Primarul comunei Valea Seaca a fost suspendat din functie. Decizia a fost luata astazi de prefecul judetului Iasi in urma demersurilor facute chair de secretatul Primariei dupa ce edilul a fost condamnat definitiv la 4 ani de puscarie cu suspendare.

Reprezentantul Guvernului spune ca a luat acesta decizie chiar in ultima zi inainte de expirarea termenului de raspuns la adresa secretarului dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca si condamnarile cu suspendare duc la suspendarea alesilor locali.

Vestea a ajuns si la Primaria Valea Seaca, inaintea corespondentei de la Prefectura. Dupa primirea dispozitiei de suspendare, atributiile primarului vor fi preluate de viceprimarul Gheorghe Baiceanu De asemenea Consiliul Local trebuie sa se intruneasca in regim de urgenta pentru a lua act de dispozitia prefectului si pentru alegerea noului viceprimar. Interimatul la conducerea Primariei va fi asigurat pana la alegerile locale de anul viitor pe motiv ca nu pot fi organizate mai devreme, in an electoral.

Decizia prefectului poate fi atacata in instanta dar ea isi produce efectele din momentul emiterii si comunicarii ei. Valerica Roman a fost condamnat la patru ani de puscarie pentru ca a prejudiciat societatea Cotnari SA cu suma de cinci miliarde de lei vechi.

Mentionam ca tot astazi prefectul judetului, Dan Carlan si-a anuntat demisia din functie incepand cu data de 1 ianuarie 2016.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow