More

  Primarul de la Valea Seacă suspendat din funcție

  Array

  Primarul de la Valea Seaca, suspendat din functie

  Primarul comunei Valea Seaca a fost suspendat din functie. Decizia a fost luata astazi de prefecul judetului Iasi in urma demersurilor facute chair de secretatul Primariei dupa ce edilul a fost condamnat definitiv la 4 ani de puscarie cu suspendare.

  Reprezentantul Guvernului spune ca a luat acesta decizie chiar in ultima zi inainte de expirarea termenului de raspuns la adresa secretarului dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca si condamnarile cu suspendare duc la suspendarea alesilor locali.

  Vestea a ajuns si la Primaria Valea Seaca, inaintea corespondentei de la Prefectura. Dupa primirea dispozitiei de suspendare, atributiile primarului vor fi preluate de viceprimarul Gheorghe Baiceanu De asemenea Consiliul Local trebuie sa se intruneasca in regim de urgenta pentru a lua act de dispozitia prefectului si pentru alegerea noului viceprimar. Interimatul la conducerea Primariei va fi asigurat pana la alegerile locale de anul viitor pe motiv ca nu pot fi organizate mai devreme, in an electoral.

  Decizia prefectului poate fi atacata in instanta dar ea isi produce efectele din momentul emiterii si comunicarii ei. Valerica Roman a fost condamnat la patru ani de puscarie pentru ca a prejudiciat societatea Cotnari SA cu suma de cinci miliarde de lei vechi.

  Mentionam ca tot astazi prefectul judetului, Dan Carlan si-a anuntat demisia din functie incepand cu data de 1 ianuarie 2016.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI