-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Primarul de la Mogoșești-Siret – dosar penal pentru sex cu două minore

Denunţ penal împotriva edilului din comuna Mogosesti Siret. Grupul civic Reset din Iasi a  nunţat  pe Facebook că a formulat luni un denunţ penal împotriva primarului PNL, Damian Butnaru, cel care a recunoscut în instanţă că a avut relaţii sexuale cu două minore chiar în sediul adminsitratiei locale.

„Opinia publică este contrariată de faptul că, în dosarul instrumentat în această speţă, primarul a fost anchetat doar în calitate de martor (!), el fiind, de fapt, beneficiarul serviciilor sexuale puse la dispoziţie de un proxenet”.

Totodată, organizaţia a trimis câte o scrisoare preşedintelui PNL Iaşi, Costel Alexe, şi preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în care cere excluderea din partid a primarului Butnariu şi retragerea oricărui sprijin politic:

„Considerăm că menţinerea dlui Butnariu în partid însemnă că PNL îşi asumă faptele, conduita şi comportamentul inacceptabil al unui înalt funcţionar şi că nu a înţeles nimic din gravitatea unui fenomen deosebit de îngrijorător – traficul de persoane şi proxenetismul – care trebuie combătut cât mai rapid şi mai eficient”.

Reset atrage atenţia că rolul unui primar este de a proteja membrii comunităţii care l-au ales şi de a veghea ca cetăţenii să fie în siguranţă, mai ales când aceştia provin din categorii defavorizate, şi de a fi un exemplu de moralitate, corectitudine şi integritate pentru comunitate.

„Conduita şi faptele sale, astfel cum reies din înseşi declaraţiile sale în instanţă, dovedesc contrariul. În plus, faptul că un primar în funcţie (la momentul respectiv, dar şi în prezent) a apelat la un proxenet poate duce la supoziţia că ar putea avea cunoştinţe despre existenţa unor reţele de trafic de carne vie în zona al cărei primar este”, arată Reset.

Primarul comunei Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi, a recunoscut în instanţă, unde era audiat ca martor într-un dosar în care erau judecate cinci persoane pentru trafic de minori şi complicitate la viol, că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete chiar în sediul Primăriei. Totul a plecat de la o plângere a uneia dintre fete împotriva unuia dintre inculpaţi, potrivit Mediafax.

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (..) şi cu persoana vătămată (…), care i-au fost aduse de către inculpatul (…) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”, potrivit motivării.

După ce faptele au apărut în presă, primarul a scris pe Facebook că e mândru de ceea ce a făcut ca edil şi că are puterea să recunoască dacă greşeşte. De asemenea, edilul anunţa că vrea să se suspende din PNL. Primarul Damian Butanaru nu a fost de gasit pentru un punct de vedere Reprezentantii PNL Pascani au refuzat sa  comenteze aceasta situatie.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...

CFR expropiaza Piata Garii, pentru extinderea zonei de siguranta

Municipiul Pascani ar urma sa ramana fara Piata din...

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...