20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Primarul comunei Valea Seacă nu respectă hotărârile judecătorești

Ultimele știri

Situatie alarmanta in comuna Valea Seaca. Primarul comunei, Valeriu Roman refuza sa puna in practica mai multe hotarari judecatoresti definitive si executorii, obtinute de unii cetateni de ani de zile. Este vorba despre hotarari privind punerea in posesie si eliberarea titlurilor de proprietate pentru anumite suprafete de teren revendicate de cei in drept. Edilul comunei sustine ca nu poate sa respecte vointa judecatorilor pana cand nu vor fi facute masuratorile cadastrale asa cum solicita specialistii de la OCPI, care nu au fost facute nici pana acum din neglijenta, cu rea intentie sau din lipsa banilor la buget.
In acest context, proprietarii de drept umbla in zadar de ani de zile pe la usile primariei pentru a fi pusi in posesie si pentru a obtine actele de proprietate. Bataia de joc este si mai mare avand in vedere ca aceste tergiversari afecteaza si bugetul local, deoarece Primaria trebuie sa plateasca despagubirile prevazute de instantele de judecata pentru fiecare zi de intarziere pana la punerea in practica a hotararilor judecatoresti .

Un exemplu in acest sens este cazul familiei Ion Onu, din comuna Valea Seaca, care umbla de trei ani de zile pe la usile primarului fara nici un rezultat. Familia are o hotarare judecatoreasca definitiva si cu titlu executoriu pentru a intra in posesia unei suprafete de teren de 2,77 ha de teren agricol in Frasini si obtinerea titlului de proprietate. O parte din teren este insa detinuta chiar de catre primar pe baza unui contract de vanzare cumparare emis in conditi suspecte, nerecunoscut de proprietari. Acesta este probabil adevaratul motiv pentru care familia Onu nu a obtinut decat o adeverinta pe baza careia a putut sa cultive pamantul pana acum prin intermediul unei asociatii. Cum incepand din acest an, agricultorii trebuie sa faca dovada titlului de proprietate pentru a obtine subventiile de la stat, terenul in cauza nu mai poate fi folosit fara aceste documente.

In replica, primarul Valeriu Roman spune ca a aflat de hotararea judecatoareasca abia in anul 2012 si ca a incercat sa respecte legea. Primele masuri luate au fost eliberarea unei adeverinte care sa faca dovada ca Ion Onu este proprietar, iar in prezent barbatul beneficiaza de produse alimentare de pe suprafata de teren ceruta, mai putin de pe urma terenului detinut chiar de edil.
El spune ca va elibera si titlurile de proprietate insa doar dupa ce va fi intocmit planul parcelar. In acest sens din primavara acestui an ar urma sa fie organizata o licitatie daca vor fi alocati banii necesari prin bugetul local.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI