More

  Primarul care ii face hoti pe sateni. Scandalul continua din cauza lemnelor furate

  Array

  scandal

  Scandalul continua in comuna A.I.Cuza intre primar si cateva zeci de sateni revoltati ca edilul comunitatii a taiat copacii de pe marginea gradinilor. Dupa reportajul difuzat aseara de TV BIT astazi primarul Vasile Baciu a prezentat ziaristilor motivele pentru care a dispus o astfel de masura.
  Ieri dupa- amiaza zeci de cetateni din satul Scheia au blocat un pod in semn de protest, reclamand o serie de abuzuri. Astazi edilul acuzat ca ar fi taiat mai multi copaci de pe proprietatile oamenilor fara voia acestora s-a justificat in fata jurnalistilor dupa ce acesta a refuzat sa faca declaratii de presa.

  Primarul sustine ca arborii respectivi s-ar afla de fapt pe domeniul public nu pe proprietatea reclamantilor .
  El a mai spus ca nu a facut decat sa curete albia unui parau din sat dupa ce in anul 2008 a fost amendat de inspectorii de mediu.

  Mai mult edilul comunei ii acuza pe unii dintre satenii care au protestat ca sunt hoti de lemne si a prezentat mai multe procese verbale de contraventie impotriva lor.

  Toate acuzatiile primarului s-au stins cand oamenii au inceput sa se stranga din nou in jurul lui. Nu batausi sau scandalagii ci mai multe femei, unele cu copiii in brate. Pentru a nu da ochii cu ei, Vasile Baciu s-a urcat in masina si a vrut sa plece motivand ca oamenii vor sa il bata.

  Cetatenii comunei nu l-au agresat ci l-au intrebat de ce a dispus taierea copacilor de pe proprietatile lor asa cum rezulta din actele de proprietate. Ei l-au amenintat pe primar ca il vor reclama la Politie pentru furt si abuz in serviciu. Mai mult oamenii sustin ca primarul lor a mai fost si inca mai este cercetat in numeroase alte dosare penale .

  Ediulul comunei este banuit nu numai de furt ci si de minciuna. Satenii i-au reprosat ca a mintit spunand ca salariatul care a taiat copacii ar fost batut de oameni si din acest motiv s-ar afla in spital. In realitate presupusa victima ar fi cazut in apa in timp ce fugea de cetateni si s-ar fi internat pentru ca ar avea alte probleme medicale.

  Dincolo de acuzatiile reciproce dintre primar si sateni, ingrijoratoare este situatia tensionata si ireconciabila din acesta comuna. Cu atat mai mult cu cat o parte dintre satenii suparati sunt rude cu primarul.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?

  Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă...

  Streinu-Cercel îți dă vestea cea mare: „Obligatorie până în 2023”!

  Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca va rămâne obligatorie în continuare...

  Costul suplimentar lunar în 2021 cu un angajat plătit cu salariul minim pe țară este de 72 de lei.

  Companiile vor avea în 2021 un cost suplimentar lunar de 72 de lei pentru fiecare persoană plătită cu salariul minim brut pe țară, după...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI