20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Primarul care a plecat acasă cu aragazul Primăriei, după ce a pierdut alegerile, a fost condamnat

Magistraţii Curţii de Apel au bătut în cuie ieri condamnarea fostului primar al comunei Butea. Judecătorii au confirmat sentinţa dată la nivelul Judecătoriei Paşcani, unde Gheorghe Milia a fost condamnat pentru delapidare.

Fostul primar din Butea a fost acuzat că, după pierderea alegerilor locale din 2016, a plecat din funcţie cu tot cu bunuri din proprietatea primăriei. În august 2016, poliţia din Târgu Frumos a fost sesizată că Milia sustrăsese mai multe bunuri, „aragaz, arzător, calculator, laptop şi două bidoane de 40 kg soluţie curăţenie” aparţinând Primăriei Butea. Cele două bidoane, în valoare totală de 1.950 lei, au fost date, fără acte, parohiei „Sf. Treime” din localitate. Despre celelalte bunuri însă, procurorii nu au putut demonstra că ar fi fost însuşite de fostul primar.

Milia a fost trimis în judecată în martie 2020 doar pentru cele două bidoane predate parohiei. Judecătorii din Paşcani l-au condamnat pe Milia la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, acestuia i s-a interzis ca, timp de un an, să candideze sau să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Totodată, el va trebui să plătească Primăriei Butea suma de 1.950 de lei, contravaloarea bidoanelor lipsă din gestiune. Sentinţa de confirmare dată ieri de Curtea de Apel este definitivă.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow