More

  Primarul a început campania pentru asociaţii şi convenţii individuale. “Căminul ITP” – bomba socială

  Array

  Primăria Paşcani caută soluţii pentru că la blocurile cu probleme sociale să nu fie închisă furnizarea apei, din cauza datoriilor. În capul listei se afla blocul de garsoniere ITP,  unde traiesc aproape 120 de familii.
  Acolo nu este asociaţie de proprietari iar locatarii au rămas fără reprezentant de scară, de câteva luni de zile. Primarul Dumitru Pantazi a incercat să îi convingă să îşi desemneze un reprezentant pentru a putea semna contractul de furnizare a apei.

  În acest context oamenii au început să se certe între ei. Cei nemulţumiţi sunt familiile care şi-au achitat restantele şi arătă spre cei care stau cu uşile închise şi nu plătesc.
  Până la urmă doi dintre ei s-au hotărât să preia iniţiativa. Ei au spus că în cursul zilei de astăzi îşi vor desemna un reprezentant. În schimb administratia locală ar urma să găsească o soluţie pentru separaţia consumurilor de apă, convenţii şi facturare individuală.
  În acest context edilul municipiului a solicitat regiei de termoficare o soluţie tehnică aşa încât să fie debranşaţi doar rau-platnicii. Tot acolo urmează să fie încheiate convenţii individuale.
  Reprezentanţii regiei au spus că cea mai bună variantă este scoaterea apometrelor pe casa scării. Lucrarea pentru întreg blocul este estimate a peste 40.000 lei, câte 330 lei pentru fiecare apartament.
  Rămâne de văzut cine şi din ce surse va achita nota de plată, având în vedere că majoritatea locatarilor de acolo sunt cu probleme sociale. Se pare că administraţia locală cauta sponsorizări sau o soluţie legală de acordarea unor ajutoare sociale. Menţionăm că în aceeaşi situaţie mai sunt încă alte două blocuri din Paşcani, rămase fără reprezentanţi de scară şi cu datorii uriaşe.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI