22.4 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Primăriile nu ştiu ce taxe şi impozite să încaseze: Casieriile sunt inchise până când Guvernul va lua o decizie

 

 

Blocaj administrativ la nivelul primariilor din judet cu privire la modul de colectare a taxelor si impozitelor locale pentru anul 2013. Daca in alti ani inca din primele zile erau cozi imense la ghiseele de la Finantele Locale pentru plata taxelor si impozitelor, acum nicio primarie din judet nu incaseaza bani pana cand Guvernul nu lamureste problema majorarii sau mentinerii lor la nivelul anului trecut.

Mai exact, toti edilii asteapta ordonanta promisa de Guvern prin care sa se renunte la obligatia majorarii cu 16% asa cum reiese din noile prevederi ale Codului Fiscal.

In acest sens, premierul Romaniei a anuntat ca va emite o ordonanta in cursul acestei saptamani dupa ce pe data de 3 ianuarie presedintele Romaniei a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

In asteptarea acestui act normativ, Primaria Pascani a anuntat ca nu va deschide casieriile decat dupa data de 9 ianuarie, daca lucrurile vor fi lamurite pana atunci. In caz contrar, legislativul local ar urma sa fie intrunit in regim de urgenta pentru majorarea taxelor si impozitelor cu 16% asa cum s-a intamplat, de curand, la Iasi.

Tot in asteptare este si adminsitratia din Harlau. Acolo incasarile taxelor si impozitelor vor incepe de pe data de 15 ianuarie, legislativul local luand decizia de a le mentine la nivelul de anul trecut.

Nici cetatenii din Targu Frumos nu isi pot plati deocamdata datoriile catre bugetul Local. Edilul orasului a decis sa convoace Consiliul Local in sedinta extraordinara pe data de 14 ianuarie, taxele si impozitele locale urmand sa fie majorate cu 16%.

Mentionam ca toti cei care isi achita datoriile catre bugetul local pana la data de 31 martie a.c. beneficiaza de o reducere de 10%. De asemenea, taxele vor fi mai mici si pentru cetatenii a caror strazi li s-a schimbat incadrarea zonala. Mai exact, la Pascani o serie de strazi fara utilitati sau cu utilitati partiale au fost trecute din zona A intr-o zona inferioara tocmai pentru ca locuitorii de acolo sa plateasca taxe si impozite echitabile in raport cu gradul de confort: apa, canalizare, gaz sau asfalt. ziarulorizont.info

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow