23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Primăriile cu proiecte, mai mulți bani de la Consiliul Județean

Primăriile care au depus proiecte pentru lucrări de înființare și extindere a sistemelor de alimentare cu apă, dar și pentru proiectele privind lucrările la rețelele de gaz, urmează să primească sume mai mari de bani de la Consiliul Județean.

Autoritatea județeană a aprobat alocarea unor sume provenite de la bugetul de stat, dintre care aproape 2,7 milioane de lei, un procent de 10 la sută din total, se vor aloca primăriilor care au depus proiecte.

Municipiul Paşcani va benefica de suma de peste un milion de lei, dintre care 460 de mii de lei vor fi folosiți pentru proiecte privind lucrările la rețelele de gaz. De menționat este și faptul că anul acesta, municipiul va primi mai puțin cu circa 855 de mii de lei decât suma alocată de Consiliul Județean anul trecut.

Primăria comunei Deleni va primi 858 de mii de lei, o sumă relativ mai mare în comparație cu celelalte comune, ca urmare că 323 de mii de lei, urmează să fie alocați pentru lucrări de extindere a sistemelor de alimentare cu apă.

În ceea ce privește comunele Lespezi, Tătăruși, Heleșteni, vor fi alocate sume mai mari, care urmează să fie folosite pentru lucrări de extindere a sistemelor de alimentare cu apă.

Referitor la comunele din împrejurimi care nu au depus proiecte se observă aceeași tendință de a beneficia de bani mai puțini decât cei alocați în cursul anului trecut.

Spre exemplu, primăria orașului Târgul Frumos urmează să primească jumătate din suma de anul trecut. Este vorba despre aproape trei sute de mii de lei. La Hârlău, situația nu este foarte diferită. Puțin peste trei sute de mii de lei vor fi alocați către administrația locală.

De menționat este și faptul că, referitor la criteriile de repartizare, acestea  au fost stabilite după formula 80 la sută suprafața localității și 20 la sută ca număr de populație.

În proiectul de hotărâre avizat de către Consiliul Județean Iași apar și estimările pentru anii 2022 și 2023, însă aceste cifre se pot schimba.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow