16 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Primăriile amenajează platforme de gunoi de grajd. Fermieri obligaţi să depoziteze corect deşeurile agricole

Unde-i lege nu-i tocmeală! Mai multe comune din preajma Pascaniului au început demersurile pentru amenajarea unor platforme de gunoi de grajd. Fermierii sunt obligaţi să depoziteze aceste deşeuri în locuri speciale amenajate, pentru a evita poluarea mediului. Nerespectarea acestor norme înseamnă sancţiuni usturătoare şi excluderea de pe lista de plata a subvenţiilor!

Două comune din preajma Pascaniului vor să facă proiecte pentru amenajarea unor platforme de gunoi de grajd. Reprezentanţii administraţiei din Miroslovesti şi Ruginoasa încearcă să acceseze fonduri de la Guvern pentru realizarea acestei investiţii, necesare pentru fermieri dar şi pentru protejarea mediului.

La Ruginoasa, se lucrează la întocmirea proiectului, care va fi depus imediat după deschiderea sesiunii de accesare a fondurilor. Platforma ar urmă să fie amenajată la ieşirea din comună spre Helesteni şi va avea o suprafaţă de 3.000 de mp. Circa 450.000 de euro ar fi necesari, bani care ar putea fi daţi de Guvern, iar 5 % contribuţie de la bugetul local.

Crescătorii de animale ar putea fi obligaţi să încheie un contract cu Primăria pentru depozitarea gunoiului de grajd, astfel riscă să piardă unele subvenţii APIA, potrivit celor spuse de reprezentanţii administraţiilor. Platforma va fi betonată şi dotată cu utilaje care să transporte, să selecteze şi să împrăştie gunoiul.

Şi în comună Miroslovesti se intenţionează amenajarea a două spaţii de acest gen, în satele Verseni şi Soci. Localnicii depozitează în acest moment gunoiul pe unde apucă sau mai rău, îl duc în ghenele de gunoi, potrivit celor spuse de reprezentanţii administraţiei locale.
În şedinţa de Consiliu Local de marţi, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre în acest sens. Astfel, deşeurile vor fi depozitate controlat.

Menţionăm că potrivit site-ului de specialitate, Agroinfo, fermierii au mai multe obligaţii de depozitare a gunoiului de grajd, astfel încât să protejeze resursele de apă împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI