22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Primarii PSD din Iaşi au luat 95% din banii de la Guvern

PSD şi-a tăiat cea mai groasă felie din tortul fondurilor guvernamentale pentru investiţii în mediul rural. Ministerul Dezvoltării Regionale (MDRAP) a alocat în acest an 71,2 milioane lei pentru modernizarea de drumuri de interes local, reparaţii de şcoli, extinderea reţelelor de apă şi canalizare sau construirea de noi sedii de primării.

Din cele 129 de proiecte finanţate în acest an, marea majoritate, adică 95% din numărul lor, se află în derulare în comune cu primari PSD. Doar şase proiecte se află în comune conduse de primari PNL. În singura comună cu primar UNPR, Coarnele Caprei, sunt finanţate trei proiecte, respectiv extinderea sistemului de apă-canal şi epurare, modernizarea unui drum sătesc şi înfiinţarea unei baze sportive. Fostul primar liberal din Victoria, actualmente independent, a obţinut fonduri pentru modernizara unui drum comunal.

110 milioane lei

În acest an, au fost aprobate spre finanţare proiecte ale 69 de comune şi oraşe din judeţ, ca şi două proiecte iniţiate de Consiliul Judeţean. MDRAP a aprobat finanţarea a 72 de lucrări la drumuri comunale sau săteşti, ca şi la două tronsoane de drumuri judeţene. Pe listă se mai regăsesc 30 de şcoli şi grădiniţe, 19 proiecte de apă-canal sau staţii de epurare, 7 primării şi o bază sportivă. În total, proiectele Iaşului se ridică la o valoare de 110,4 milioane lei, din care în acest an au fost alocate 71,2 milioane lei.

continuarea pe ziarul de iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow