More

  Primarii PSD din Iaşi au luat 95% din banii de la Guvern

  Array

  PSD şi-a tăiat cea mai groasă felie din tortul fondurilor guvernamentale pentru investiţii în mediul rural. Ministerul Dezvoltării Regionale (MDRAP) a alocat în acest an 71,2 milioane lei pentru modernizarea de drumuri de interes local, reparaţii de şcoli, extinderea reţelelor de apă şi canalizare sau construirea de noi sedii de primării.

  Din cele 129 de proiecte finanţate în acest an, marea majoritate, adică 95% din numărul lor, se află în derulare în comune cu primari PSD. Doar şase proiecte se află în comune conduse de primari PNL. În singura comună cu primar UNPR, Coarnele Caprei, sunt finanţate trei proiecte, respectiv extinderea sistemului de apă-canal şi epurare, modernizarea unui drum sătesc şi înfiinţarea unei baze sportive. Fostul primar liberal din Victoria, actualmente independent, a obţinut fonduri pentru modernizara unui drum comunal.

  110 milioane lei

  În acest an, au fost aprobate spre finanţare proiecte ale 69 de comune şi oraşe din judeţ, ca şi două proiecte iniţiate de Consiliul Judeţean. MDRAP a aprobat finanţarea a 72 de lucrări la drumuri comunale sau săteşti, ca şi la două tronsoane de drumuri judeţene. Pe listă se mai regăsesc 30 de şcoli şi grădiniţe, 19 proiecte de apă-canal sau staţii de epurare, 7 primării şi o bază sportivă. În total, proiectele Iaşului se ridică la o valoare de 110,4 milioane lei, din care în acest an au fost alocate 71,2 milioane lei.

  continuarea pe ziarul de iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet