More

  Primarii pregătesc bugetele. Urmează dezbateri publice

  Administraţiile locale au început să lucreze la bugetele şi listele de investiţii pentru acest an. Documentele urmează să fie publicate şi supuse dezbaterilor publice apoi aprobate de către consilieri. Aşadar contribuabilii au posibilitatea să participe, cel puţin teoretic, cu sugestii şi propuneri, privind împărţirea şi cheltuirea banilor publici.

  După promulgarea Legii bugetului de stat, pe 3 ianuarie, şi publicarea în Monitorul Oficial Consiliile Primăriile şi Consiliile Locale trebuie să întocmească şi să aprobe bugetele şi listele de investiţii în maxim 45 de zile. Primarul Paşcani, Dumitru Pantazi crede că până la jumătatea lunii ianuarie documentele vor fi supuse dezbaterii publice iar până pe 15 februarie bugetul să fie aprobat.
  La Paşcani veniturile publice prognozate pentru acest an ar urma să fie aproximativ aceleaşi ca şi anul trecut, peste 69 de milioane de lei din care 28,3 venituri proprii. Edilul municipiului spera că deficitul rezultat după diminuarea impozitului pe venit să fie acoperit din alocaţii guvernamentale.
  Bugetul de investiţii ar urma să fie aproximativ acelaşi ca cel de anul trecut. Va fi alimentat din excedentul bugetar înregistrat în anul 2017, de aproape 10 milioane de lei. Banii nu au putut fi cheltuiţi din cauza procedurilor greoaie de achiziţii, spune primarul Dumitru Pantazi.
  Menţionăm că şi la Târgu Frumos şi Hârlău bugetele urmeaza să fie dezbătute şi aprobate până în a adoua parte a lunii februarie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste 1000 de pășcăneni vor primi pachete cu ajutoare de la UE

  1051 de pascaneni ar urma sa primeasca de saptamana viitoare pachete cu produse de igiena de la Uniunea Europeana. Joi, 21 ianuarie, acestea au...

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI