More

  Primării fără datorii. Nu au nevoie de ajutor de la Guvern

  Array

  Primării fără datorii. Nu au nevoie de ajutor de la Guvern

  Mâna  de ajutor întinsă de Guvern autorităților locale nu are nici un efect la Pascani, Târgu Frumos și Hîrlău. Asta deoarece primăriile respective nu au arierate, adica facturi restante mai vechi de 90 de zile de achitat către furnizorii de servicii sau în relația cu societățile și unitățile publice aflate în subordine.

  Prefectura Iași a trimis zilele trecute o adresa prin care îi informeaza pe edili ce trebuie să facă pentru a obține fonduri de la Guvern. Mai exact, prin Ordonanţa nr. 14/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, s-a prevazut un fond de 450 de milioane de lei în scopul achitării plăţilor restante înregistrate în contabilitatea unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, inclusiv a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, rezultate din relaţii cu: – furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv cei care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat; – bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale.

  Reprezentanții primăriei Pașcani spun că sunt cu plățile la zi și nu sunt nevoiți să beneficieze de această ordonață.

  La fel se întâmplă și la Târgu Frumos și la Hîrlău. Asta deoarece conform unor reglementari legale, autoritățile locale nu au voie să angajeze alte cheltuieli înainte de plata arieratelor.

  Situația este total diferită față de cea de la sfârșitul anului 2012 când primăria Pașcani avea acumulate  datorii de aproape 40 mii de lei.

  Menționăm că în scopul alocării sumelor respective, primariile pot depune până la data de 31 octombrie 2016, la direcţiile generale regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice, cereri scrise însoţite de documente justificative.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI