13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Primarii din judeţ, întâlnire cu vicepremierul, pentru investiţii. Pantazi a cerut bani pentru două proiecte

Întâlnire importantă, astăzi, la Iaşi intre vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, şi primarii din judeţ. Reprezentantul guvernului a prezentat edililor programele de finanţare disponibile pentru realizarea unor investiţii publice.
Ar fi vorba despre u suma de cca 30 de miliarde de lei disponibilă până în anul 2020 din care să fie finanţate lucrări noi sau în continuare de interes public. Sun prioritare reabilitarea sau extinderea serviciilor publice de apă şi canalizare, amenajarea drumurilor şi reabilitarea instituţiilor publice. Proiectele pot fi depuse până pe 17 martie, urmând să fie analizate şi aprobate în decurs de 30 de zile.
Fiecare primar a venit pregătit cu cel puţin două proiecte care să fie realizate cu finanţări guvernamentale. Primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi a solicitat fonduri pentru reabilitarea infrastructurii şi a iluminatului public. Pe lista de priorităţi se afla proiectul de asfaltare a străzii Gării în valoare de 5,6 milioane de lei şi reabilitarea reţelelor de iluminat public proiect estimate la 6 milioane de lei.

Menţionăm că lucrările pentru asfaltarea străzii Gării vor începe peste câteva săptămâni de zile, cu o parte din banii necesari din bugetul local. Totodată vor fi înlocuite reţelele de canalizare de către operatorul ieşean.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI