17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Primarii din comune avertizati de seful Politie Pascani sa isi asigure paza

Mai multe primarii din comunele arondate Muncipiului Pascani au primit zilele trecute instiintari de la seful Politie Pascani, cms sef Mihai Nacuta, prin care au fost anuntate ca  au obligatia de a asigur paza institutiilor publice din subordine cat si bunurile oamenilor din sate.

Un exemplu vine din comuna Mirsolovesti, unde in data de 18-19 septembrie 2012, in jurul orei 00.30, lucratorii Sectiei 6 Politie Rurala Pascani au constatat ca pe raza aceste comune nu sunt luate masuri pentru a asigura paza bunurilor publice si a cetatenilor conform Legii 333/2003.

Conform acestor documente primarii din comune sunt obligati sa ia masuri pentru a asigura paza bunurilor publice si ale cetatenilor si raspund pentru intocmirea planului de paza al comunei. Modalitatile de paza ale comunelor se stabilesc prin hotarari de consiliu local, dupa consultarea prealabila a locuitorilor, in formele prevazute de lege.

Plata serviciilor de paza in mediu rural, precum si procurarea de echipamente de protectie, insemne si mijloace de aparare, necesare bunei executari a serviciului de paza, se asigura din bugetele locale.

Nerespectarea acestor prevederi va sanctiona primariile cu amenzi usturatoare, 2000 – 5000 lei.

 

Alte articole