1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Primaria vrea sa majoreze chiriile la ANL. 80% din bani intra in buzunarul Guvernului

Vesti deloc imbucuratoare pentru locatarii de la blocurile ANL din Pascani. Pana la sfarsitul acestui an chiriile ar urma sa fie majorate cu peste 20% pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere. Anuntul a fost facut astazi in cadrul sedintei Comisiei Economice a Consiliului Local, chiar de catre administratorul public Gica Zanet.

El a prezentat un proiect de hotarare prin care administratia locala ar urma sa transmita Agentiei Nationale a Locuintelor peste 80% din chiriile incasate de la locatari, din acesti bani urmand sa fie constitutite fondurile necesare construirii de noi apartamente.

Astfel, la dispozitia Primariei Pascani ar ramane sub 20% din chirii , pentru acoperirea tututor cheltuielilor fata de peste 45% , cat era pana acum.
Gica Zanet a evitat sa spuna cu cat vor fi majorate chiriile pe motiv ca aceste sume ar rezulta in urma unor calcule care urmeaza sa fie facute, Hotararea de Guvern in baza careia urmeasa sa fie facute aceste modificari fiind emisa de curand.

Mentionam ca in prezent locatarii care au implinit varsta de 35 de ani platesc chirii usturatoare, comparabile sau chiar mai mari decat pretul pietei, in timp ce locatarii mai tineri platesc chirii subventionate.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow