1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Primaria Targu Frumos cere ajutorul ONG-urilor pentru rezolvarea cazurilor sociale

Primaria Targu Frumos a incheiat doua acorduri de colaborarea cu organizatii non profit care dezvolta proiecte pentru prevenirea abandonului scolar si ajutorarea batranilor defavorizati. Rolul unitatii teritorial administrative este de a furniza pe perioada proiectelor informatii pentru identificarea grupurilor tinta.

Organizatia Femeilor Targu Frumos este asociatia care demareaza proiectul “Lectia invatata in scoala dupa scoala”, ce se va desfasura pe parcursul a 22 luni. Vor fi identificati 55 de elevii cu risc de abandon scolar, care provin din familii dezorganizate, abandonati de parinti sau de etnie rroma, care vor fi motivati prin diferite actiuni educative sa invete si sa descopere partea buna a lucrurilor din viata de zi cu zi.

In cel de-al doilea caz, Asociatia de Ajutor Social a Fecioarei Maria si Cuvioasei Parascheva doreste sa modernizeze si sa extinda o casa sociala de tip familial in care sa locuiasca pe perioada determinata persoanele in varsta care sunt lipsite de ajutor. Proiectul se va desfasura pe o perioada de trei ani, timp in care Primaria Targu Frumos va pune la dispozitia date despre batranii care sunt in pericol de a fi marginalizati din punct de vedere social, financiar sau etnic.

Mentionam ca pentru acelasi scopuri Primaria Targu Frumos incearca sa atraga fonduri europene pentru reabilitarea cladirii fostei Bancii Agricole, unde cateva organizatii non-profit isi vor putea desfasura activitatea.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow