2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Primăria și societatea de salubritate, date în judecată de fostul director economic

Fostul director economic de la SC CLP ECOSERV SRL, Gabriel Filoș a dat în judecata Primaria Pascani si societatea de salubritate si transport public local. Acțiunea a fost inaintata Tribunalului Iasi pe data de 11 ianuarie a acestui an, pe motiv ca nu ar fi  fost respectate prevederile contractului de mandat pe vremea cand era director economic al societatii. Mai exact, acesta cere decontarea celor doua salarii pana la finalizarea contractului, aproximativ 12.500 lei net, diferenta de incasat pentru perioada 7 iulie 2021 – 23 septembrie 2021, suma la care se adauga taxele aferente, precum asigurari sociale, de munca si impozitul pe venit. Mai mult, Gabriel Filoș susține că nu a primit nici contravaloarea celor 47 de zile de concediu neefectuate, iar perioada de preaviz de 20 de zile nu i-a fost acordata.

Structura de conducere a societatii a fost schimbata in luna iunie a anului 2021, la propunerea primarului Marius Pintilie. S-a renunțat la Consiliul de Administrație format din cinci membri și la managerul în funcție, pentru a fi numit un nou administrator și director interimar, după ce societatea a fost transformată din SA in SRL. Din CA-ul societatii au facut parte Mihai Buhaiescu, Andrei Simion, Bogdan Ciopraga si Ionuț Popi, iar postul de manager a fost ocupat de Leonard Ursu.

El a fost demis din functie, desi mandatul acestui era inca în vigoare. Odată cu schimbarea structurii de conducere, societatea locală de salubritate a ramas si fără Consiliul de Administratie, manager si fara director economic, post ocupat de Gabriel Filoș.

Ulterior, in iulie 2021 functia de manager interimar, a fost preluata de actualul director, Dumitru Chiuariu, cel care in prima luna a acestui an a semnat contractul de mandat pentru o perioada de patru ani de zile.

Precizam ca Gabriel Filoș este angajat in prezent ca director economic la Spitalul General CF Pașcani, funcție ocupată in urma unui concurs. Conducerea societatii de salubritate a refuzat sa comenteze acesta situatie.

Alte articole