elefant.ro
More

  Incep lucrarile pentru modernizarea iluminatului public. Contestatia a fost respinsa

  Primaria Pascani se pregateste sa  inceapa lucrarile pentru modernizarea şi extinderea iluminatului public din Paşcani. Asta dupa ce Curtea de Apel Iasi a respins recursul inaintat de firma care a pierdut licitatiea, sc Electromagnetica SA din Bucuresti, in sedinta din 19 mai, iar hotararea este definitiva.

  Pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi semnate actele si va fi emis ordinul pentru inceperea proiectarii au spus pentru BIT TV reprezentantii Primariei. De asemenea lucrarile de reabilitare a retelelor de iluminat public sunt programate sa inceapa din luna iulie.
  Contractul de concesiune va fi semnat cu societatea Urbioled SRL, câştigătoarea licitaţiei, în valoare de 17,5 milioane de lei, fără TVA, din care 11.3 milioane fără TVA pentru investiţii. Restul sumei este rezervată pentru eventualele lucrări de mentenanţa, care vor fi făcute la cererea administraţiei locale.
  Conform documentaţiei urmează să fie modernizate reţelele de iluminat pe 16 străzi din oraş: Gării, Vatra, Crinilor, Zimbrului Stadionului, Zimbrului, Dragoş Vodă, Ceferiştilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Ştefan cel Mare, Grădiniţei, Moldovei, Eugen Stamate, Mihail Kogălniceanu, Sportului şi Abatorului.
  Aici vor fi montaţi peste 700 de stâlpi şi 2.280 de lămpi moderne, lucrări în valoare de 4.684.869,00 lei fără TVA. De asemenea, vor fi făcute lucrări de înlocuire şi extindere a reţelelor de iluminat stradal, mai ales în suburbii unde vor fi amplasate 2.644 lămpi şi peste 100 stâlpi, lucrări cu valoare de 6.673.000,00 lei fără TVA.
  Totodată va fi disponibil şi un sistem de telegestiune cu ajutorul căruia vă fi coordonat tot iluminatul public. Fiecare lampă va avea alocat un IP şi va fi urmărită din calculator, în funcţie de necesarul de iluminat.

  Reprezentanţii Primăriei susţin că va fi „cel mai modern iluminat public din ţară făcut după ultimele realizări în domeniu şi Pascaniul face paşi importanţi spre un oraş “SMART CITY”.
  Menţionăm că pentru schimbarea corpurilor de iluminat, municipalitatea intenţionează să acceseze un program guvernamental pentru mediu în limita sumei de un milion de lei.

  FOTO – DUMITRU PANTAZI, PRIMARUL MUNICIPIULUI PASCANI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A fost semnat contractul pentru „Paşcani Smart City şi noul PUG

  Primăria municipiului Paşcani a semnat încă un contract de finanţare din fonduri europene. De acesta dată este vorba despre un proiect în valoare de...

  Primarul și viceprimarul au reluat audiențele

  Primăria Municipiului Pașcani a reluat, fără nici un anunț prealabil, programul de audiențe cu cetățenii, după ce au fost suspendate odată cu declararea stării...

  Atenționare meteo! Caniculă, discorfort termic, umiditate ridicată

  COD GALBEN Interval de valabilitate: 02 - 03 iulie Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic Zone afectate: conform textului şi hărţii            În  intervalul menţionat va fi caniculă...

  Opinii