More

  Primaria roaga pascanenii sa isi ridice ajutoarele de la UE. Telenovela distribuirii produselor continua

  Array

  ajutoare_sociale_UE_3_825cf43f7e

  Situatie amuzanta in municipiul Pascani, Primaria roaga cetatenii sa vina pentru a-si ridica produsele de la Uniunea Europeana.

  Incepand de luni 4 februarie 2013, Primaria Pascani a inceput sa redistribuie produsele de la Uniunea Europeana pentru persoanele care nu si-au ridicat ajutoarele inca.

  Mai exact, aproximativ 800 de pascaneni nu si-au ridicat inca produsele. Motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie ar fi urmatoarele: proasta comunicare cu cetatenii sau dezinteresul unor beneficiari, care nu s-au obosit pentru a merge pana la Sala Municipala de sport din incinta Bazei Sportive din Pascani dupa alimente.

  In Pascani, pentru zona deal primesc ajutoare 1423 beneficiari, in zona vale sunt 925 beneficiari. In suburbia Lunca sunt 469 astfel de beneficiari, in Bosteni si Sodomeni sunt 360, in Blagesti sunt 213, Gastesti sunt 396. Pana in momentul de fata s-au distribuit in totalitate produsele pentru suburbii.

  O alta problema pe care avut-o impartirea ajutoarelor in acest an a fost legata de produsele in sine. Mult timp, nu s-a stiut exact ce produse vor veni si ce produse nu vor veni. De exemplu: distributia a debutat in data de 7 decembrie 2012, cand s-au impartit doar o parte din produse si anume: faina de grau, faina de malai, orez, paste fainoase, biscuiti, zahar, mazare si bulion, dupa care procesul de distribuire s-a oprit.

  Povestea continua, iar la jumatatea lunii ianuarie autoritatile au anuntat faptul ca ajutorul social de la Uniunea Europeana vine incomplet anul acesta. Firma din Bulgaria care trebuia sa le livreze nevoiasilor ulei si faina nu si-a respectat obligatiile, iar reprezentantii APIA au reziliat contractul. In concluzie anul acesta pascanenii nu primesc ulei si faina.

  O norma de produse ar fi trebuit sa contina: 14 kg de faina de grau, 4 kg de faina de malai, 6 kg de orez, 2 pachete de paste fainoase, 5 pachete de biscuiti, 3 pachete de zahar, 2 cutii de mazare, 1 pachet fasole boabe, 6 l de ulei, 1 cutie de bulion si 2 cutii de rosii in bulion, cate din aceste produse s-au distribuiti ori cat a primit fiecare numai Dumnezeu stie.

  Cert este urmatorul fapt, cu toate ca autoritatile au promis ca anul acest produsele vor fi distribuite corect si fara probleme, acest lucru nu s-a intamplat, ba chiar putem spune ca situatia a fost mult mai confuza decat anul trecut.

  Mentionam ca, pascanenii isi pot ridica restul de alimente de la Uniunea Europeana de luni pana vineri de la Sala Municipala de Sport de langa Stadionul Municipal.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandal pentru secretara viceprimarului

  Legislativul pascanean a modificat organigrama Primariei pentru angajarea unei secretare la cabinetul viceprimarului. Subiectul a fodt discutat la in sedinta ordinara care a avut...

  Tu ți-ai creat cont de client ApaVital? Poți câștiga un premiu de 200 lei!

  Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru ApaVital. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia...

  Slujbă religioasă și activități culturale dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

  Vineri, 26 februarie, in municipiul Pascani au avut loc manifestari dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, ce au facut parte din cea de-a XXV-a editie a...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp