10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Primăria refuza facturile pentru taxa de mediu pentru gunoi. Aşteaptă lămuriri de la ANRSC

Primăria Paşcani cere lămuriri de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice cu privire la cine trebuie să achite taxa de mediu pentru depozitarea gunoiului menajer. Reprezentanţii instituţiei au transmis o adresă autorităţii naţionale prin care solicita un răspuns concret dacă acesta cheltuiala trebuie inclusă în preţul serviciului de salubritate iar dacă nu cine are obligaţia să o plătească. Este vorba despre 80 de lei pentru fiecare tonă de gunoi transportată la groapa ecologică de la Tutora Iaşi.
Cheltuielile au fost deja facturate de proprietarul depozitului de gunoi societăţii de salubritate din Paşcani. Pentru luna ianuarie 42.000 lei iar februarie 40.000 de lei. Sumele au fost refacturate Primăriei Paşcani de operatorul local după ce consilierii au refuzat să majoreze preţul serviciilor. La rândul ei administraţia locală a refuzat plata şi a trimis facturile înapoi.
Până la rezolvarea problemei urmează să sosească alte facturi iar la cele vechi se calculează deja penalităţi. De asemenea societatea mai înregistrează restante de aproape 250.000 lei şi penalităţi de întârziere de aproape 7000 lei.
Menţionăm că preţul salubrităţii la populaţie a fost propus să fie majorat de la 12.83 lei la 20.72 lei iar pentru societăţile comerciale de la 111, 64 la 180,20 lei/mc. Creşterile ar urma să fie aplicate retroactiv de la data de 1 februarie 2017.
În expunerea de motive se arata că este necesară majorarea preţurilor după introducerea taxei de mediu pentru depozitarea gunoiului, de 80 lei/tonă şi majorarea salariului minim brut pe ţara la 1450 lei/lună. Municipiul Paşcani transporta în fiecare lună la depozitul din Iaşi cca 600- 800 de tone de gunoi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI