-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Primăria, prinsă de un consilier în timp ce depozita gunoi neselectat pe un teren privat – FOTO

In timp ce pascanenii sunt somati sa depoziteze selectiv gunoiul menajer, primaria Pascani a deschis o noua groapa ilegala de gunoi, in apropiere de bariera CFR, spre Lunca Pascani, unde au fost depozitate laolaltă resturi vegetale, plastic, sticla si moloz.

 

Groapa de gunoi a fost descoperita de consilierul local Sorin Olariu in cursul zilei de joi, 12 august a.c.Inca de la primele ore ale diminetii, utilajele primariei au trasnportat si depozitat mai multe cantitati de gunoi, fara sa fie selectat. De la fata loculu, consilerul local a surprins si transmis pe o pagină de Facebook o serie de imagini.

Imediat dupa postarea consilierului, in zona au sosit alte utilaje ale primariei pentru a acoperi gunoiul cu pamant. Si aceste imagini au fost transmise live pe Facebook.

In cadrul conferintei saptamanale de presa, viceprimarul municipiului a explicat ca gunoiul a fost depozitat pe un teren privat la solicitarea proprietarului si ca primaria intentioneza sa mearga si sa faca curatenie acolo, iar gunoiul sa fie selectat si depozitat, asa cum ar fi trebuit de bun inceput.

Desi reporterii au insistat sa afle de ce primaria nu respecta regulile de colectare si depozitare, reprezentantii administratiei locale au spus ca desurile respective sunt provenite de la cimitirul municipal, dar si in urma lucrarilor de amenajare a sadionului de rugby din spatele Pietei Vale.

Mentionam ca administratia locala nu este la prima abatere privind modul de depozitare a gunoiului colectat in urma actiunilor de curatenie. Anul trecut, deseurile erau depozitate in zona fostei gropi de gunoi a municipiului. In urma reclamatiilor făcute de acelasi consilier local, primaria a renuntat la locatia respectiva, fortata si de inspectorii de la Garda de Mediu.

In momentul de fata, administratia locala nu are amenajata o platforma speciala pentru deseurile vegetale, care sa fie dotată cu un tocator si sisteme de colectare, conform prevederilor legale.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow