More

  Primaria Pascani vrea sa ii plateasca pe cei care adopta caini comunitari

  Array

   

  Vesti bune pentru iubitorii de animale, mai ales cei care se ingrijesc de soarta cainilor comunitari. Primaria Pascani intentioneaza sa adopte un pachet de solutii care sa aiba ca scop reducerea numarului de maidanezi pe strazile municipiului.
  In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc sambata, edilul pascanean a spus ca este posibil ca administratia locala sa ofere o compensare in bani pentru cei care vor lua in ingrijire si vor adaposti acasa unul sau mai multi caini comunitari.
  Mai exact Primaria Pascani ar urma sa achite o subventie de intretinere pentru fiecare caine echivalenta cu banii care ar fi urmat sa fie cheltuiti in cazul in care maidanezii ar fi fost tinuti in padoc.
  Cum Pascaniul nu are un asemenea adapost care sa indeplineasca conditiile legale de functionare iar constructia unuia nou ar consta cca 9 miliarde de lei vechi rezulta ca cea mai buna vaariata ar fi incurajarea cetatenilor de a lua acasa cate un caine.
  In acelasi context reprezentantii Primariei au vorbit si despre intentia de contructie a unui nou padoc, conform standardelor prevazute de lege, dar care ar fi o povara pentru bugetul local.

  ,, Oricum in noul padoc nu pot fi adapostiti mai mult de 60 de caini conform prevederilor legale. Noi am facut un proiect pentru un nou adapost si am invitat ONG-urile de protectie a animalelor sa ne fie parteneri in acest demers. Costurile ar ajunge in jur de 9 miliarde de lei vechi. Ramane de vazut daca acestea se vor implica in constructia lui asa cum au promis,, au mai spus reprezentantii Priamriei Pascani.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la sediul societatii II ABICULESEI I. DANUT, F22/1649/2012, CUI 30243664. Il declar nul!

  Pachetele medicale pentru 2021-2022, lansate în dezbatere. Ce servicii pot primi asigurații și neasigurații la sănătate

  Pachetele de servicii medicale de stat oferite atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, pentru anii 2021-2022 au fost lansate în dezbatere publică de...

  Metoda ilegală și periculoasă prin care sătenii își curăță terenurile agricole. Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care nu țin cont...

  Zeci de hectare de teren agricol din Caraş-Severin ard de zile bune. Oamenii au început să aprindă intenţionat vegetaţia uscată. Este cea mai rapidă...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp