More

  Primăria Paşcani vinde terenurile concesionate pentru locuinţe. Olariu: Ar trebui pastrate pentru a aduce venit la bugetul local!

  Administratia din Paşcani a început să vândă terenurile aflate în proprietatea privată a municipalităţii pe care au fost construite case de locuit. Pana acum ele au fost date spre folosinţă, prin licitaţie, cu plata unei concesiuni, mai ales în cartierul Aerodrom,  dar acum câţiva ani de zile au fost transferate din domeniul public, în cel privat, la solicitarea beneficiarilor.

  În şedinţă legislativului local care a avut loc pe 30 iulie au fost aprobate 4 astfel de vânzări, la propunerea primarului Dumitru Pantazi.

  Consilierul liberal Cătălin Conache a explicat că în astfel de situaţii vânzările se fac conform unor proceduri administrative şi pe baza unor evaluări făcute de experţi, fără ca aleşii locali să aibă posibilitatea să intervină.

  Consilierii din opoziţie au cerut lămuriri secretarului general al Primăriei, dacă proiectele propuse spre aprobare sunt legale şi câte astfel de cereri au fost înregistrate până acum.

  De asemenea consilierul PMP Sorin Olariu – foto  a precizat că ar fi mai bine ca terenurile să nu fie vândute ci concesionate pentru că aduc venit la bugetul local. El a atras atenţia că în cazul unei vânzări în centul oraşului preţul propus de evaluator este mai mic decât în cartierul Aerodrom, acolo unde nu sunt utilitati. De asemenea consilierul PMP a solicitat Primăriei să urgenteze demersurile de vânzare a terenurilor de sub blocuri pentru proprietarii de apartamente.

  Reprezentaţii Primăriei au explicat că evaluările au fost făcute de care experţi şi că au fost inregistrate până acum 15 cereri.

  Primarul Dumitru Pantazi  a precizat că se intenţionează vânzarea tuturor terenurilor concesionate de administraţie, proprietarilor care şi-au construit case şi că până acum au fost făcute cărţile funciare.

  De asemenea, viceprimarul Gabriela Nedelcu a spus că acum câţiva ani de zile o comisie specială a analizat aceste cazuri şi a decis trecerea terenurilor din domeniul public în cel privat al municipiului,  pentru a putea fi vândute. Menţionăm că în evidenţele Primăriei sunt peste 100 de loturi de teren concesionate prin licitaţie pentru construirea e case.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DOCUMENT. Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

  Guvernul decide, vineri seara, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, a anunțat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern. Șeful...

  De astăzi, deputatul Petru Movilă a intrat în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi! (P)

  În cursul acestei zile, deputatul Petru Movilă şi-a depus la Biroul Electoral Judeţean Iaşi candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, din...

  Primarul Pantazi: Pascaniul este pe drumul cel bun!

  Municipiul Paşcani se afla într-o perioadă extrem de importantă, fără precedent din punct de vedere al investiţiilor publice. Dacă în anul 2011 era în...

  Opinii