11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Primăria Paşcani suplimentează numărul de taxiuri, la cererea şoferilor

Pascaniul, unul dintre cele mai sarace orase din judet a devenit raiul taximetristilor. Administratia locala intentioneaza sa suplimenteze numarul de autorizatii de la 104 la 150, in urma numeroaselor solicitari venite din partea soferilor particulari si a firmelor specializate.

De exemplu, astazi la audiente doi pascaneni au cerut insistent sa obtina o astfel de autorizatie, pentru ca ei au facut deja investitii si au obtinut celelalte acte necesare.

Reprezentantii Primariei spun ca se lucreaza deja la un proiect de hotarare pentru suplimentarea autorizatiilor de taxi in Pascani.

Exista insa o problema care trebuie rezolvata. Locuri suplimentare pot fi acordate doar in suburbii. Asta inseamna ca soferii vor putea stationa nu pe strazile din oras ci in locurile special amenajate de administratia locala din Lunca, Sodomeni, Bosteni, Gastesti sau Blagesti. Asta deoarece, potrivit legii, astfel de autorizatii se acorda in raport cu numarul de locuitori.

Viitorii taximetristi nu sunt incantati de aceasta varianta pentru ca ar avea mai putini clienti.Proiectul ar urma sa fie discutat intr-o sedinta viitoare a legislativului local.

De cealalta parte, suplimentarea numarului ar aduce dezavantaje chiar taximetristilor care sunt platiti in functie de incasari. Cum salariilor lor sunt destul de mici, un numar mai mare de masini nu ar face decat sa micsoreze si mai mult veniturile lunare. Singurii castigatori ar fi patronii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow