17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Primaria Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statuluui pentru achitarea arieratelor

Primaria Municipiului Pascani intentioneaza sa se imprumute pentru a scapa si de restul arieratelor. Nu de la o banca comerciala ci de la Trezoreria Nationala, in baza unei ordonante a Guvernului , 3/2013, emisa pentru ca adminsitratiile locale cu scope de arierate. Este vorba despre un imprumut pentru 5 ani de zile, de 15 miliarde de lei vechi cu o dobanda de 5,25%, banii urmand sa fie folositi pentru plata datoriilor mai vechi de 90 de zile. In acest sens zilele urmatoare legislativul local ar urma sa se intruneasca in sedinta de indata, pentru aprobarea imprumutului.
Mai mult, Primaria Pascani a demarat procedura de licitatie pentru contractarea unui imprumut comercial de 80 de miliarde de lei vechi, pentru asigurarea cofinantari si derularii PID-ului.
Anuntul a fost publicat deja pe SEAP, pana la sfarsitul acestei luni urmand sa fie stabilita banca care va acorda imprumutul, pe baza celei mai bune oferte financiare.
Mentionam ca in cea de-a doua parte a anului trecut noua conducere de la Primaria Pascani a achitat, cu fonduri atrase de la Guvern, cca 150 de miliarde de lei vechi din cele peste 200, mostenite de la fosta administratie.

 

Orizont.info

Alte articole