27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Primaria Pascani reclamata, din nou, pentru taierea arborilor verzi

Primaria Pascani continua sa taie arbori ornamentali verzi, fara sa aiba avizul Agentiei de Protectie a Mediului Iasi. Este vorba despre opt tuia inalti de cativa metri, din fata salii de sport din fata Colegiul Mihail Sadoveanu. Copacii au fost pusi la pamant in cursul saptamanii trecute, in contextul executarii unor reparatii a fatadei cladirii si trotuarelor. Situatia a fost denuntata public de consilierul Sorin Olariu. El a postat pe Facebook o filmare de la fata locului.

Consilierul pascanean a solicitat explicatii reprezentantilor Primariei, in sedinta ordinara a legislativului pascanean care a avut loc pe 30 mai a.c. . Olariu a spus ca a trimis, din nou, o sesizare la Garda de Mediu si a atras atentia ca arborii verzi nu pot fi taiati fara avizul Agentiei de Protectie a Mediului Iasi.

Arborii au fost taiati pentru ca afectau fatada blocului si trotuarele, a spus pentru BIT TV viceprimarul Cristian Ratoi. In locul lor urmeaza sa fie plantati puieti de tei, la o distanta mai mare de cladire.
Mentionam ca in luna februarie 2022, Primaria Pascani a fost amendata de Garda de Mediu cu suma de 20 000 lei, pentru taiarea mai multor arbori verzi, in centrul municipiului, fara avizul APM. Sanctiunea a fost achitata cu bani de la bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow