More

  Primaria Pascani – raport privind finantarea unitatilor de invatamant

  Primaria  Pascani a prezentat un raport prinvind finantarea unitatilor de invatamant din municipi Comunicatul a fost postat pe  pagina de Facebook a institutiei.

  “Primăria Municipiului Pașcani a fost și este alături de unitățile de învățământ și susține educația!

  Conducerea Municipiului Pașcani a raspuns permanent solicitărilor venite din partea școlilor prin alocare de fonduri suplimentare pentru investiții, dotări, reparații curente, pentru competiții, concursuri și proiecte în desfășurare.

  Școlile nu înregistrează datori la utilități și alți furnizori cât timp la conducerea orașului este domnul primar Dumitru Pantazi.
  Sunt bani prin finanțarea complementară pentru acoperire cheltuielilor fără să fie datorii la utilități. Vorbim aici de 2,4 milioane de lei, anual. Banii alocați sunt gestionați de directorii intituțiilor educaționale.

  De exemplu, anul trecut peste 2,5 milioane de lei s-au investit în centrale termice și rețele pentru toate școlile, dintre care 1,5 milioane de lei s-au acordat pentru achitarea facturilor la gaz.

  Prin cadrul unui Proiect cu fonduri europene, școlile de învățământ din suburbii au internet de mare viteză. De asemenea, sunt accesate fonduri europene pentru Creșa nr 1, Grădinița nr 2, Școala „Iordache Cantacuzino”, Colegiul CF Unirea și pentru a construI o nouă grădiniță.

  De opt ani de zilei, Primăria Municipiului Pașcani acordă burse sociale, de merit, de studiu, suma acordată fiind de 1.666.000 lei. Sunt premiați, anual, elevii cu rezultate deosebite la învățătură, șefii de promoție și cei care au reușit cu media generală maximă la examenele naționale. Sumele acordate sunt de peste 450.000 lei.

  Atenția unei administrații locale se îndreaptă pe mai multe planuri: de la înfrumusețarea orașului până la investiții și realizări, totul pentru confortul cetățeanului.”

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii