19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Primăria Paşcani, prinsă că plătea deszăpeziri chiar şi în zile fără un fulg de zăpadă

  Ultimele știri

  Dezmăţ bugetar total pe banii păşcănenilor, descoperit de un control al Curţii de Conturi. Suplimente salariale de zeci de mii de lei sau locuinţe ANL gratis ori fără drept: acestea sunt doar câteva din şirul lung al neregulilor găsite.

  Primăria Paşcani caută avocaţi pentru a-i însărcina cu recuperarea prejudiciilor identificate de Camera de Conturi. În urma controlului efectuat în toamna anului trecut, inspectorii Camerei de Conturi a identificat numeroase neregului în activitatea primăriei municipiului Paşcani pe parcursul anului 2014.

  Municipalitatea păşcăneană nu a evidenţiat şi urmărit încasarea redevenţelor aferente delegării gestiunii serviciului de apă şi canalizare către fostul operator local, Prest Serv Apa, şi nici a taxelor pentru eliberarea avizelor şi autorizaţiilor, acordurile de funcţionare ale unor persoane juridice nefiind vizate încă din 2016. Inspectorii au identificat chirii de locuinţe ANL şi redevenţe neîncasate, incerte sau chiar prescrise, în valoare de 2,96 milioane lei.

  „S-a constatat existenţa unor acţiuni promovate în instanţele de judecată cu privire la creanţele cuvenite bugetului local, acţiuni respunse de instanţe motivat de lipsa de interes a reclamantului“, se precizează în raport. Au fost găsite nereguli şi în desfăşurarea procedurilor de recepţionare a unor obiective de investiţii în valoare de 11,55 milioane lei. Au fost plătite angajaţilor primăriei suplimente salariale în valoare de 79.000 lei pe parcursul a patru luni, la această sumă adăugându-se contribuţii plătite către diferite bugete, în valoare de 17.800 lei.

  În cazul indemnizaţiilor achitate membrilor comsiei tehnice care s-a ocupat de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, inspectorii Camerei de Conturi au apreciat că aproximativ o treime, respectiv 7.800 lei, reprezintă foloase necuvenite. Au fost făcute plăţi de 9.800 lei pentru servicii de salubrizare neefectuate şi de 10.300 lei pentru deszăpezire şi combarea poleiului în zile nejustificate din punct de vedere meteorologic. Pe parcursul anilor 2012-2014 au fost acordate ajutoare de încălzire în valoare de 131.700 lei unor persoane pentru care există suspiciuni cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale necesare. Numeroase nereguli au fost descoperite şi în situaţia contractelor de închiriere a locuinţelor ANL.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet